Příprava: 30 minut
Vaření: 30 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 6
Ingredience
- 3 hrnky hladké mouky
- půl prášku do pečiva
- 1 hrnek zakysané smetany
- 25 dkg rostlinného tuku
Tvarohová nádivka:
- 25 dkg tvarohu
- 2 lžíce
- 3–4 lžíce moučkového cukru s 1 vanilkovým cukrem
- 2 žloutky
- 2 lžíce rozinek
- ze 2 bílků sníh
Postup receptu
- Rostlinný tuk rozsekáme nebo nastrouháme do mouky smíchané s práškem do pečiva
- Přidáme zakysanou smetanou a vypracujeme těsto
- Těsto rozdělíme na díly podle toho, jak veliké chceme mít rohlíčky (2–3 díly), rozválíme do kruhu a ten rozdělíme na trojúhelníkové výseče
- Naplníme nádivkou a svineme do rohlíčku
- Hotové rohlíčky ihned dáváme na plech a upečeme při 200 °C
- Hotové rohlíčky pocukrujeme
- Příprava nádivky: máslo utřeme s cukrem a žloutky a smícháme s předem dohladka umíchaným tvarohem
- Přidáme rozinky a vmícháme tuhý sníh z bílků