6 snadných receptů na Masarykovo cukroví! Prosté, ale velmi chutné

O prvním československém prezidentovi je známo, že mezi jeho oblíbené pokrmy patřila ovesná kaše, vejce naměkko a ryby.

Na Vánoce na jeho stole nesměl nikdy chybět jeden druh cukroví, ten po něm dnes nese i jeho jméno.

Načerpejte inspiraci z našich receptů na Masarykovo cukroví!

S ořechy lískovými i vlašskými, s vanilkou i kakaem, a dokonce i s medovinou!

Několik praktických informací na závěr

Masarykovo cukroví je samozřejmě již podle svého názvu spojeno s prvním československým prezidentem, Tomášem Garrigueem Masarykem, který na něj údajně nedal dopustit. Toto vánoční pečivo je velmi jednoduché a má vždy svůj charakteristický tvar, která vznikne nakrájením válečků těsta na přibližně centimetr silné plátky. Pokud jde o průměr těchto plátků, doporučují se přibližně 3-4 centimetry. Někdy se můžete dočíst, že vzhled tohoto cukroví připomíná knoflíky kabátu.

Masarykovo pečivo lze připravit v několika variantách, s kakaem, vanilkou, ozvláštněné rumem či medovinou, do které se namáčejí ořechy. I když alkohol nepoužijete, nezapomeňte ořechy namočit do vody, aby byly měkčí. Pokud jde o druh ořechů, můžete použít jak lískové, tak vlašské.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.