Masarykovo cukroví s kakaem, vanilkou a medovinou

Masarykovo cukroví s kakaem, vanilkou a medovinou

Tento recept je ozvláštněn nejen kakaem, ale také medovinou, do které se namáčejí ořechy. To mu dodává nejen nevšední chuť ale i vůni.

Ingredience:

  • 2 šálky hladké mouky
  • 1 a 1/2 šálku vlašských ořechů
  • 2 šálky medoviny
  • 1 šálek másla
  • 1/2 šálku cukru
  • 1 žloutek
  • 1 PL neslazeného kakaového prášku
  • 1 čajová lžička vanilkového extraktu
  • moučkový cukr na posypání

Postup:

  1. Vlašské ořechy namočte přes noc do medoviny.
  2. Následující den ořechy nahrubo nakrájejte.
  3. V míse promíchejte máslo, moučkový cukr a žloutek.
  4. Směs následně rozdělte na polovinu.
  5. Do jedné poloviny dejte šálek mouky, kakao a tři čtvrtiny šálku vlašských ořechů.
  6. Vypracujte v těsto, vytvarujte do tvaru válečku a zabalené v potravinové fólii vložte na noc do ledničky.
  7. Do druhé poloviny směsi dejte druhý šálek mouky, vanilkový extrakt, zbývající množství vlašských ořechů a postup opakujte.
  8. Druhý den si předehřejte troubu na 180°C.
  9. Vyjměte těsto z lednice a nakrájejte ho na přibližně jeden centimetr silné plátky.
  10. Cukroví položte na plechy vyložené pečicím papírem.
  11. Pečte přibližně 10 minut a ještě teplé pečivo posypejte moučkovým cukrem.
Ořechovo-kakaové cukroví obalené v cukru.
Zdroj: theczechguidetocooking.wordpress.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.