Tento recept je ozvláštněn nejen kakaem, ale také medovinou, do které se namáčejí ořechy. To mu dodává nejen nevšední chuť ale i vůni.
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 1 a 1/2 šálku vlašských ořechů
- 2 šálky medoviny
- 1 šálek másla
- 1/2 šálku cukru
- 1 žloutek
- 1 PL neslazeného kakaového prášku
- 1 čajová lžička vanilkového extraktu
- moučkový cukr na posypání
Postup:
- Vlašské ořechy namočte přes noc do medoviny.
- Následující den ořechy nahrubo nakrájejte.
- V míse promíchejte máslo, moučkový cukr a žloutek.
- Směs následně rozdělte na polovinu.
- Do jedné poloviny dejte šálek mouky, kakao a tři čtvrtiny šálku vlašských ořechů.
- Vypracujte v těsto, vytvarujte do tvaru válečku a zabalené v potravinové fólii vložte na noc do ledničky.
- Do druhé poloviny směsi dejte druhý šálek mouky, vanilkový extrakt, zbývající množství vlašských ořechů a postup opakujte.
- Druhý den si předehřejte troubu na 180°C.
- Vyjměte těsto z lednice a nakrájejte ho na přibližně jeden centimetr silné plátky.
- Cukroví položte na plechy vyložené pečicím papírem.
- Pečte přibližně 10 minut a ještě teplé pečivo posypejte moučkovým cukrem.