Masarykovo cukroví s lískovými oříšky

Masarykovo cukroví s lískovými oříšky

Lískové oříšky jsou tradiční ingrediencí, ze které se tento druh vánočního pečiva připravuje. Lze je ale nahradit též ořechy vlašskými.  

Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 170 g celých lískových oříšků
  • 200 g másla
  • 100 g moučkového cukru
  • 1 žloutek
  • 1 PL neslazeného kakaového prášku
  • směs moučkového a vanilkového cukru na obalení

Postup:

  1. Lískové oříšky namočte na dobu 2 hodin do studené vody.
  2. Smíchejte mouku, cukr, máslo, žloutek a kakao a vypracujte ručně v těsto.
  3. Přidejte suché lískové oříšky.
  4. Z těsta vytvarujte váleček a zabalený do potravinové fólie ho vložte na noc do ledničky.
  5. Další den nožem váleček nakrájejte na plátky silné přibližně jeden centimetr.
  6. Tyto plátky vložte na pečicím papírem vystlaný plech.
  7. Předehřejte si troubu na 180°C a pečte přibližně 10 minut.
  8. Ještě teplé Masarykovo cukroví poté obalte ve směsi moučkového a vanilkového cukru.
Vánoční pečivo s lískovými oříšky v moučkovém cukru.
Zdroj: varenie.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.