Pokud máte rádi intenzivnější kakaovou chuť, můžete množství kakaového prášku zdvojnásobit.
Ingredience:
- 300 g hladké mouky
- 100 g cukru
- 180 g vlašských ořechů
- 200 g másla
- 1 žloutek
- 1 PL holandského kakaa
- směs moučkového a vanilkového cukru na obalení
Postup:
- Vlašské ořechy namočte na 2 hodiny do studené vody.
- Následně je pokrájejte nahrubo.
- Přidejte k ořechům všechny ostatní ingredience, tedy mouku, cukr, máslo, kakao a žloutek.
- Vypracujte v těsto, které následně vytvarujte do tvaru válečku.
- Váleček zabalte do potravinové fólie a vložte na několik hodin do ledničky.
- Po vyjmutí z ledničky těsto nakrájejte na přibližně centimetrové plátky.
- Plátky vložte na plech s pečicím papírem.
- Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 8-10 minut.
- Po upečení Masarykovo cukroví obalte v připravené směsi cukrů.