Masarykovo vánoční pečivo

Masarykovo vánoční pečivo

Pokud máte rádi intenzivnější kakaovou chuť, můžete množství kakaového prášku zdvojnásobit.  

Ingredience:

  • 300 g hladké mouky
  • 100 g cukru
  • 180 g vlašských ořechů
  • 200 g másla
  • 1 žloutek
  • 1 PL holandského kakaa
  • směs moučkového a vanilkového cukru  na obalení

Postup:

  1. Vlašské ořechy namočte na 2 hodiny do studené vody.
  2. Následně je pokrájejte nahrubo.
  3. Přidejte k ořechům všechny ostatní ingredience, tedy mouku, cukr, máslo, kakao a žloutek.
  4. Vypracujte v těsto, které následně vytvarujte do tvaru válečku.
  5. Váleček zabalte do potravinové fólie a vložte na několik hodin do ledničky.
  6. Po vyjmutí z ledničky těsto nakrájejte na přibližně centimetrové plátky.
  7. Plátky vložte na plech s pečicím papírem.
  8. Pečte v troubě předehřáté na 180°C asi 8-10 minut.
  9. Po upečení Masarykovo cukroví obalte v připravené směsi cukrů.
Oblíbené vánoční cukroviny prezidenta Masaryka.
Zdroj: pecene-varene.sk

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.