Toto vánoční pečivo chutná skvěle s čajem, kakaem, i kávou.
Ingredience:
- 1 a 1/2 šálku celých lískových oříšků
- 2 a 1/2 šálku mouky
- 3/4 šálku másla
- 1/2 šálku cukru
- 1 žloutek
- 1 PL kakaa
Postup:
- Lískové oříšky namočte na 2 hodiny do studené vody a poté je nahrubo nasekejte.
- Do mísy k ořechům přidejte ostatní ingredience a vypracujte těsto.
- Z těsta vytvarujte váleček, zabalte ho do potravinové fólie a vložte alespoň na tři hodiny do ledničky.
- Poté ostrým nožem nakrájejte těsto na plátky o šířce přibližně jednoho centimetru.
- Tyto plátky položte na plech vyložený pečicím papírem.
- Předehřejte si troubu na 180°C a pečte 7-9 minut.
- Pokud chcete, můžete cukroví po vyjmutí posypat moučkovým cukrem.