Mascarpone řezy s jahodami

Mascarpone řezy s jahodami

Tyto úžasné řezy s náplní z mascarpone s čerstvými jahodami v italském stylu jsou krásně lehké a proto skvěle fungují jako luxusní letní dezert. Užijte si ho!

Co budete potřebovat

Na těsto:

  • 300 g hladké mouky
  • 80 g cukru
  • ½ lžičky soli
  • ½ lžičky prášku do pečiva
  • 3/4 šálku studeného másla, nakrájeného na 0,5 cm kostky
  • 1 velké vejce plus 1 velký žloutek
  • ¼ šálku plnotučného mléka

Na náplň:

  • 230 g mascarpone, pokojové teploty
  • 170 g řeckého jogurtu
  • 2 velká vejce
  • 1 lžička vanilkového extraktu
  • 110 g krystalového cukru
  • 30 g hladké mouky
  • 1/2 lžičky soli
  • 1 kg jahod, oloupaných a nakrájených na plátky

K servírování:

  • med, cukr, čerstvá bazalka nebo lístky máty (volitelně)

Postup

  • Mouku, cukr, sůl a prášek do pečiva 3krát nebo 4krát promíchejte v kuchyňském robotu.
  • Máslo rozetřete do moučné směsi a zapracujte, dokud nebude směs vypadat pískově a neuvidíte žádné kousky másla.
  • Vyšlehejte vejce, žloutek a mléko.
  • Nalijte do moučné směsi a několikrát promíchejte, dokud se těsto nezačne spojovat.
  • Přidejte po kapkách trochu ledové vody, pokud se těsto zdá suché.
  • Vyjměte těsto z mísy a jemně ho prohněťte, abyste vytvořili kouli.
  • Kouli těsta vyrovnejte do tvaru kotouče, zabalte do potravinářské fólie a chlaďte v lednici asi 1 hodinu, dokud těsto nebude pevné, ale ne tvrdé.
  • Pokud je těsto příliš studené a nepružné, nechte ho 15 minut odležet, dokud nebude zpracovatelné.
  • Těsto lehce poprašte moukou a dejte na lehce pomoučněnou plochu.
  • Zakryjte velkým kusem potravinářské fólie a těsto rozválejte na kruh o průměru 30 cm.
  • Opatrně sloupněte fólii, z těsta udělejte váleček a rozviňte ho na 25 cm čtvercovou formu s odnímatelnou základnou.
  • Těsto vtlačte do formy a vytáhněte ho po stranách až k vrchu formy, přebytek odřízněte.
  • Předehřejte troubu na 160 stupňů Celsia.
  • Mascarpone, jogurt, vejce, vanilku, cukr, mouku a sůl vyšlehejte v elektrickém mixéru s lopatkovým nástavcem nebo v kuchyňském robotu do hladka.
  • Přendejte na těsto ve formě.
  • Formu položte na plech a pečte, dokud se náplň nepřestane třást ve středu, 30 – 37 minut.
  • Nechte zcela vychladnout ve formě a poté z formy vyjměte.
  • Zabalte moučník do potravinářské fólie a dejte alespoň na 2 hodiny do lednice.
  • Těsně před podáváním naaranžujte na moučník jahody.
  • Pokapejte medem nebo posypte cukrem a podle chuti ozdobte lístky čerstvé máty nebo bazalky.
Řez s náplní z mascarpone s čerstvými jahodami na talířku.
www.familystylefood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.