Máslo z česneku

Máslo z česneku
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 1

Česnek je v kuchyni nepostradatelný a dají se s ním vykouzlit úžasné pochoutky. Tento recept je jednoduchý, snadno se připravuje a výsledek je úžasný. Dá se použít čerstvý česnek, ale také sušený, záleží na tom, co máme právě doma v zásobě.

Výhodou je i to, že když zapomeneme koupit chléb, můžeme použít i mražený, proto je dobrý mít vždy nějaký jako zálohu. No a proč se nekouknout na recepty na domácí chléb z trouby. Inspirujte se a upečte si svůj vlastní.

Ingredience:

  • 1 kostka čerstvého neslaného másla
  • 4 – 5 stroužků česneku (1 polévková lžíce sušeného)
  • 50 g strouhaného parmazánu
  • 2 polévkové lžíce oregana
  • 1 lžíce čerstvé bazalky (1 lžička sušené)
  • 1 lžička soli
  • 1 lžička pepře
  • 1 italský či francouzský chléb (nebo jaký je aktuálně po ruce)

Postup:

  • Nejdříve si předehřejeme troubu na 225°C.
  • Plech vyložíme pečícím papírem a zatím odložíme stranou.
  • Do nádoby robota dáme česnek, oregano, bazalku a zapneme na nejvyšší stupeň.
  • Chvíli mixujeme, pak vypneme a přendáme do mísy.
  • Přidáme změklé máslo (musí mít pokojovou teplotu), parmazán, sůl a pepř.
  • Vše důkladně promícháme, aby se všechny ingredience spojily a směs byla hladká.
  • Na prkénku nakrájíme chléb na stejně široké plátky, cca 2 – 3 cm a rozložíme na pečící papír.
  • Hotové česnekové máslo rozetřeme na jednotlivé plátky chleba a plech vložíme do trouby.
  • Pečeme zhruba 12 minut, až dokud nemá povrch zlato-hnědý nádech.
  • Poté vyjmeme z trouby a servírujeme.
  • Co nesníme, můžeme nechat klidně v lednici, kde vydrží až 4 dny.

Tip: Kdo nefandí žádnému chlebu, ten může tuto pomazánku klidně použít na francouzskou bagetu či veku.

Pomazánka z česnekového másla.
Zdroj: https://kitchenfunwithmy3sons.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.