Toto domácí mandlové máslo vyrobíte pouze ze čtyř ingrediencí a jeho příprava trvá méně než 30 minut. Namažte si jej na sendvič nebo ho použijte jako dip k ovoci.
Co budete potřebovat
- 500 g mandlí
- 3 lžíce medu
- 1,5 lžíce kokosového oleje, rozpuštěného
- 1/8 lžičky mořské soli, případně více podle chuti
Postup
- Předehřejte troubu na 175°C.
- V malé misce prošlehejte rozpuštěný kokosový olej, 3 lžíce medu a 1/8 lžičky soli.
- Vložte mandle do misky, přilijte medovou směs a promíchejte, aby se mandle ve směsi rovnoměrně obalily.
- Na plech vyložený pečícím papírem rozložte mandle do rovnoměrné vrstvy (stěrkou seškrábněte přebytečný med z misky a rozetřete na mandle).
- Pečte v předehřáté troubě 14 – 15 minut, dokud nezezlátnou, a jednou v polovině pečení mandle prohoďte.
- Nechte vychladnout, asi 20 minut.
- Mandle nasypte do kuchyňského robotu.
- Mixujte, dokud se nerozemelou na máslo, každých pár minut přestaňte mixovat a seškrábněte stěny a dno mixéru (doba zpracování se bude lišit v závislosti na modelech kuchyňských robotů – 8 až 20 minut).
- Na konci mixování můžete přidat ještě lžíci medu a špetku nebo dvě soli podle potřeby.
- Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici.
Máme pro vás také 8 jedinečných receptů na vánoční cukroví z mandlí, které si jednoduše zamilujete!