Máslo z pražených mandlí

Máslo z pražených mandlí
Příprava: 15 minut Vaření: 30 minut Počet porcí: 1

Toto domácí mandlové máslo vyrobíte pouze ze čtyř ingrediencí a jeho příprava trvá méně než 30 minut. Namažte si jej na sendvič nebo ho použijte jako dip k ovoci.

Co budete potřebovat

  • 500 g mandlí
  • 3 lžíce medu
  • 1,5 lžíce kokosového oleje, rozpuštěného
  • 1/8 lžičky mořské soli, případně více podle chuti

Postup

  • Předehřejte troubu na 175°C.
  • V malé misce prošlehejte rozpuštěný kokosový olej, 3 lžíce medu a 1/8 lžičky soli.
  • Vložte mandle do misky, přilijte medovou směs a promíchejte, aby se mandle ve směsi rovnoměrně obalily.
  • Na plech vyložený pečícím papírem rozložte mandle do rovnoměrné vrstvy (stěrkou seškrábněte přebytečný med z misky a rozetřete na mandle).
  • Pečte v předehřáté troubě 14 – 15 minut, dokud nezezlátnou, a jednou v polovině pečení mandle prohoďte.
  • Nechte vychladnout, asi 20 minut.
  • Mandle nasypte do kuchyňského robotu.
  • Mixujte, dokud se nerozemelou na máslo, každých pár minut přestaňte mixovat a seškrábněte stěny a dno mixéru (doba zpracování se bude lišit v závislosti na modelech kuchyňských robotů – 8 až 20 minut).
  • Na konci mixování můžete přidat ještě lžíci medu a špetku nebo dvě soli podle potřeby.
  • Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici.
Mandlové máslo ve sklenici, která je položená na talířku.
www.cookingclassy.com

Máme pro vás také 8 jedinečných receptů na vánoční cukroví z mandlí, které si jednoduše zamilujete!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.