Připravte toto chutné ořechové máslo ze 4 jednoduchých ingrediencí a to za 15 minut! Je mnohem chutnější než kupované, levnější a celá vaše rodina ho bude milovat.
Co budete potřebovat
- 280 g vlašských ořechů
- ½ lžičky javorového sirupu
- ½ lžičky mleté skořice
- ¼ lžičky mořské soli
Postup
- Předehřejte troubu na 175°C.
- Vlašské ořechy rozprostřete na plech v jedné vrstvě a pečte 7 minut nebo dokud nejsou opečené – často je kontrolujte, protože se mohou rychle připálit.
- Vlašské ořechy můžete také opékat po dávkách na suché pánvi na středním plameni za častého míchání.
- Nasypte opražené vlašské ořechy do kuchyňského robotu nebo mixéru a mixujte do hladka.
- Budete muset často seškrábat strany a dno mixéru.
- Bude to trvat asi 7 minut, než se propracujete k hustému ořechovému máslu.
- Poté přidejte javorový sirup, skořici a sůl a promixujte, aby se vše spojilo.
- Uchovávejte ve vzduchotěsné nádobě v lednici po dobu až 1 měsíce.