Pomazánka z česneku nezahrnuje jen něco, co namažeme na chleba. Naopak sem může patřit i pochoutka, kterou použijeme pro ochucení steaku či grilované zeleniny. Bude to spíš ochucené máslo na maso, které se ale dá využít i jako klasická pomazánka.
Ingredience:
- 120 g změklého másla
- 60 g sýra s modrou plísní
- 1 polévková lžíce čerstvé petrželky
- 1 lžička čerstvé bazalky
- 2 stroužky česneku
- špetka soli
Postup:
- Máslo dáme do misky a k němu nastrouháme plísňový sýr.
- Petrželku s bazalkou opláchneme a jemně nasekáme, pak přidáme do mísy.
- Nakonec oloupeme a prolisujeme česnek a osolíme.
- Přihodíme ho k ostatním surovinám a pečlivě promícháme.
- Hotovou směs vytvarujeme do válečku a zabalíme do folie.
- Dáme vychladit do lednice asi na 2 hodiny.