Máslové belgické z Liege

Máslové belgické z Liege

Jestli chceme ochutnat opravdu ty nejlepší recepty na vafle, pak je tato receptura skutečně skvělým favoritem. Nejen, že jsou úžasně nadýchané, ale také perfektně slaďoučké a jemné.

Ingredience:

  • 1 hrnek mléka
  • 2 lžičky sušeného droždí
  • 3 polévkové lžíce hnědého cukru
  • 4 a 1/4 hrnku polohrubé mouky
  • 1 lžička mořské soli
  • 1 lžíce vanilkového extraktu
  • 14 lžic rozpuštěného neslaného másla
  • 2 vejce
  • 1 hrnek moučkového cukru

Postup:

  • Zahřejeme mléko, aby bylo vlažné a přidáme do něj droždí a hnědý cukr. Lehce zamícháme a necháme 15 minut na teplém místě.
  • Do nádoby stojanového mixéru/kuchyňského robota nasypeme polohrubou mouku, sůl, vanilkový extrakt, rozpuštěné máslo a vejce.
  • Přilijeme připravený kvásek a nasadíme míchací nástavec.
  • Na nízkou rychlost mícháme, aby se vše promísilo. Potom přepneme na nejvyšší rychlost a šleháme po dobu 1 minuty.
  • Přidáme moučkový cukr a znovu promícháme.
  • Nádobu vyjmeme ze stojanu, těsto přendáme do jiné misky, zakryjeme utěrkou a necháme 2 hodiny kynout na teplém místě.
  • Po uplynutí této doby rozdělíme těsto na 8 stejných kousků a předehřejeme si vaflovač. Pečící povrch postříkáme kuchyňským sprejem.
  • Jeden kousek těsta po druhém vložíme do prostřední části vaflovače a pečeme 4 až 5 minut.
  • Takto upečeme všechny kousky a ozdobíme podle chuti. Například borůvkami a jahodami se šlehačkou.
Jemné těsto na belgické vafle z Liege.
Zdroj: https://simplyhomecooked.com/

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.