Toto pomalu vařené rizoto se vám bude rozplývat na jazyku. Můžete ho podávat buď jako hlavní chod nebo jako přílohu. Je to jen na vás!
Ingredience
- 1 a 1/4 šálku rýže
- 2 lžíce olivového oleje
- 4 šálky zeleninového vývaru
- 1 malá cibule, nasekaná
- 2 stroužky česneku, nasekané
- 1 čajová lžička sušené šalvěje
- 1 čajová lžička soli
- 1/4 čajové lžičky pepře
- hrst sýra Gorgonzola
- hrst parmazánu
- 2 lžíce másla
- nasekané čerstvé bylinky
Postup
- Do multifunkčního hrnce nasypte rýži a pokapejte olivovým olejem.
- Přidejte zeleninový vývar, cibuli, česnek, šalvěj, sůl a pepř. Pořádně promíchejte.
- Hrnec zakryjte a vařte při vysoké teplotě po dobu 2 až 3 hodiny.
- Ke konci vaření přidejte do hrnce sýry a máslo a promíchejte.
- Nechte pár minut odpočinout, dokud se sýry a máslo nerozpustí.
- Podávejte s nasekanými čerstvými bylinkami.