Máslové rizoto z multifunkčního hrnce

Máslové rizoto z multifunkčního hrnce
Příprava: 20 minut Vaření: 180 minut Počet porcí: 3

Toto pomalu vařené rizoto se vám bude rozplývat na jazyku. Můžete ho podávat buď jako hlavní chod nebo jako přílohu. Je to jen na vás!

Ingredience

  • 1 a 1/4 šálku rýže
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 4 šálky zeleninového vývaru
  • 1 malá cibule, nasekaná
  • 2 stroužky česneku, nasekané
  • 1 čajová lžička sušené šalvěje
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/4 čajové lžičky pepře
  • hrst sýra Gorgonzola
  • hrst parmazánu
  • 2 lžíce másla
  • nasekané čerstvé bylinky

Postup

  • Do multifunkčního hrnce nasypte rýži a pokapejte olivovým olejem.
  • Přidejte zeleninový vývar, cibuli, česnek, šalvěj, sůl a pepř. Pořádně promíchejte.
  • Hrnec zakryjte a vařte při vysoké teplotě po dobu 2 až 3 hodiny.
  • Ke konci vaření přidejte do hrnce sýry a máslo a promíchejte.
  • Nechte pár minut odpočinout, dokud se sýry a máslo nerozpustí.
  • Podávejte s nasekanými čerstvými bylinkami.
máslové rizoto s bylinkami z hrnce
zdroj: slowcookergroungmet.net

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.