Máslový losos s rozmarýnem na pánvi

Máslový losos s rozmarýnem na pánvi

Tento recept na lososa na másle upravený na pánvi je skvěle dochucený rozmarýnem, který skvěle dokresluje celý gurmánský zážitek, hlavně když k němu naservírujete i tyto krémové savojské brambory.

Co budeme potřebovat

  • 750 g lososa s kůží
  • 2 lžíce slaného másla
  • špetka mořské soli
  • špetka černého pepře

Na bylinkovou omáčku

  • 60 g slaného másla
  • ½ lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
  • 2 lžíce rozmarýnu čerstvého (jemně nasekaného)
  • špetka mořské soli
  • špetka černého pepře

Postup

  • Masitou stranu steaků z lososa posypte špetkou soli a pepře.
  • Zahřejte jednu nebo dvě lžíce másla na dobré nepřilnavé pánvi na středně vysokou teplotu.
  • Když je pánev rozpálená a máslo začne pěnit, vložte lososa do pánve kůží dolů.
  • Opékejte 5-7 minut. Nehýbejte s ním.
  • Opatrně otočte lososa a opékejte další 3 minuty. Přendejte na talíř, přikryjte a udržujte v teple při přípravě máslové omáčky.
  • Ve stejné pánvi rozpusťte na nízkou teplotu máslo, dokud není lehce zlaté a nezačne pěnit.
  • Všlehejte čerstvou citronovou šťávu, rozmarýn, sůl a pepř.
  • Promíchejte a vařte na nízkou teplotu 4 – 5 minut, dokud máslo nezezlátne.
  • Pokapejte s ní připraveného lososa.

Lososa s máslem si připravíte jedině na kvalitní pánvi. Proto se podívejte na naší recenzi na grilovací pánve, které vám pomohou tento recept dotáhnout k dokonalosti!

Lahodný losos obalený v lepkavé medové omáčce s cibulkou.
Zdroj: recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.