Tento recept na lososa na másle upravený na pánvi je skvěle dochucený rozmarýnem, který skvěle dokresluje celý gurmánský zážitek, hlavně když k němu naservírujete i tyto krémové savojské brambory.
Co budeme potřebovat
- 750 g lososa s kůží
- 2 lžíce slaného másla
- špetka mořské soli
- špetka černého pepře
Na bylinkovou omáčku
- 60 g slaného másla
- ½ lžíce čerstvě vymačkané citronové šťávy
- 2 lžíce rozmarýnu čerstvého (jemně nasekaného)
- špetka mořské soli
- špetka černého pepře
Postup
- Masitou stranu steaků z lososa posypte špetkou soli a pepře.
- Zahřejte jednu nebo dvě lžíce másla na dobré nepřilnavé pánvi na středně vysokou teplotu.
- Když je pánev rozpálená a máslo začne pěnit, vložte lososa do pánve kůží dolů.
- Opékejte 5-7 minut. Nehýbejte s ním.
- Opatrně otočte lososa a opékejte další 3 minuty. Přendejte na talíř, přikryjte a udržujte v teple při přípravě máslové omáčky.
- Ve stejné pánvi rozpusťte na nízkou teplotu máslo, dokud není lehce zlaté a nezačne pěnit.
- Všlehejte čerstvou citronovou šťávu, rozmarýn, sůl a pepř.
- Promíchejte a vařte na nízkou teplotu 4 – 5 minut, dokud máslo nezezlátne.
- Pokapejte s ní připraveného lososa.
Lososa s máslem si připravíte jedině na kvalitní pánvi. Proto se podívejte na naší recenzi na grilovací pánve, které vám pomohou tento recept dotáhnout k dokonalosti!