Pivo a česká kuchyně patří bezesporu k sobě.
Využijte ho nejen jako nápoj, kterým rozmanité pochoutky zapijete, ale rovněž jako jednu z ingrediencí při vlastním vaření!
Načerpejte inspiraci z našich receptů na maso na pivu.
Skvěle jím ozvláštníte chuť vepřového, hovězího i drůbežího masa.
Navíc příprava těchto pokrmů je velmi jednoduchá a chutný výsledek je vždy zaručen.
Použít můžete pivo světlé i tmavé.
Naše recepty
Pivo v kuchyni
Pivo se při vaření nejčastěji používá třemi různými způsoby:
- Marinování masa v marinádě, jejíž důležitou součástí je kromě koření též pivo,
- dále se pivo přidává při vaření jako jedna z ingrediencí,
- a k podlévání masa při pečení, například místo vody či vývaru.
Mimochodem pivo se při vaření, dušení či pečení využívalo již ve středověku. Používalo se zejména při přípravě zvěřiny a ryb. Použít při přípravě masových pokrmů můžeme, dá se říci, všechny typy piva. Černé pivo dodá pokrmům lehce nasládlejší chuť než pivo světlé. Pivo ale v kuchyni využijete i při přípravě nejrůznějších těstíček na obalování, dále při přípravě rozmanitého pečiva, jako jsou například vyhlášené pivní rohlíky, výborná je rovněž pivní polévka či buřty na pivu.
A jak jste si na našich receptech pochutnaly vy? Napište nám do komentářů!