Maso na špejli s mletým vepřovým masem

Maso na špejli s mletým vepřovým masem

Každý má rád tajný recept na šašlik, který se obvykle dědí z rodiny na rodinu. O tom, jak křehký a chutný masový špíz je, často rozhoduje tajná marináda, o kterou se s vámi podělíme.

Co budeme potřebovat

  • 2 kg mletého vepřového masa
  • 1 lžička bobkového listu v prášku
  • 4 střední cibule (nakrájené nadrobno)
  • 2 lžičky soli
  • 2 lžičky pepře podle chuti
  • 2 lžíce oleje
  • 250 ml minerální vody
  • pálivá paprika (volitelně)

Postup

  • Ve velké míse smíchejte maso, nakrájenou cibuli, bobkový list, sůl, olej a vodu.
  • Rukama vše promíchejte, dejte přes noc do lednice marinovat, minimálně však na 4 hodiny.
  • Maso tvarujte do kuliček a ty poté opatrně napíchněte na kovové špejle a položte je na plech do trouby.
  • Předehřejte si troubu na 200 stupňů.
  • Vložte šašlik do trouby a pečte přikrytý alobalem přibližně 30 minut.
  • Poté alobal sundejte a pečte dalších 20 minut.
Mleté maso napíchnuté na špejli s omáčkou.
Zdroj: diethood.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.