Pokud milujete hovězí maso a těstoviny, pak vám tato varianta burgundského hovězího rozhodně kápne do noty. Je velmi lahodné a příprava jednoduchá.
Ingredience:
- 1,5 kg libového hovězího masa
- 6 lžic polohrubé mouky
- 3 středně velké mrkve
- 1 balení rozmrazené perlové cibule
- 250 g hnědých žampionů
- 3 stroužky česneku
- 1 hrnek hovězího vývaru
- 1 hrnek suchého červeného vína
- 1 malý rajčatový protlak
- 1 1/2 lžičky soli
- 1 lžička sušeného rozmarýnu
- 1/2 lžičky sušeného tymiánu
- 1/2 lžičky mletého černého pepře
- 1 sáček vaječných nudlí (500 g)
- 1 hrst čerstvého tymiánu
Postup:
- Mrkev i houby očistěte a nakrájejte na plátky.
- Česnek oloupejte a rozmělněte, ideálně v kuchyňském hmoždíři.
- Hovězí maso nakrájejte na stejně velké kusy a dejte ho do mísy.
- Zasypte ho v míse moukou a důkladně promíchejte.
- Připravte si pomalý hrnec a dejte do něj maso, mrkev, cibuli i houby.
- Hovězí vývar smíchejte s červeným vínem, rajčatovým protlakem, solí, rozmarýnem, tymiánem a černým pepřem.
- Dobře promíchanou směs vlijte do pomalého hrnce k masu a zamíchejte.
- Zaklopte a vařte na střední stupeň po dobu 8 hodin.
- Před koncem vaření stačí jen uvařit nudle podle pokynů, které jsou uvedeny na obalu.
- Servírujte tak, že na talíř dáte část vařených nudlí a přelijete hovězím po burgundsku.
- Před podáváním ještě ozdobte čerstvým tymiánem.