Maso s hlávkovým zelím stir-fry

Maso s hlávkovým zelím stir-fry
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 4

Restované maso se zeleninou na asijský způsob je rychlovka, která ovšem potěší všechny vaše chuťové buňky. Přesvědčte se sami!

Ingredience

  • 1 lžíce sójové omáčky
  • 1/2 lžíce sezamového oleje
  • 1/2 lžíce chilli omáčky (sriracha)
  • 1 lžička třtinového cukru
  • 1/4 hlávkového zelí
  • 1 mrkev
  • 1 červená cibule
  • 1 lžička řepkového oleje
  • 300 g mletého hovězího
  • 1 stroužek česneku
  • kousek zázvoru
  • sůl
  • pepř
  • sezamová semínka

Postup

  1. Smíchejte sójovou i chilli omáčku, sezamový olej a třtinový cukr.
  2. Dejte stranou odpočívat.
  3. Zelí, mrkev, cibuli, česnek a zázvor nasekejte na plátky.
  4. Rozpalte pánev a řepkový olej.
  5. Orestujte mleté maso spolu s cibulí, česnekem a zázvorem.
  6. Osolte a opepřete.
  7. Přidejte zelí a mrkev.
  8. Míchejte, dokud zelí nezačne vadnout.
  9. Přilijte připravenou omáčku.
  10. Posypt sezamovými semínky a můžete servírovat.
Restované maso se zeleninou na asijský způsob servírované s misce s hůlkami.
www.budgetbytes.com

Inspirujte se také našimi 10 luxusními recepty na karbanátky z cukety. Máme pro vás nové a neotřelé kombinace!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.