Milujete maso a nechcete se jej v žádném pokrmu vzdát?
Pro tento případ jsme pro vás přichystali recept na polévku z hovězího masa.
INGREDIENCE
- 1 kg předního hovězího masa
- 1-2 středně velké cibule
- 100 g celeru
- 1 větší petržel
- 5-6 brambor
- 2-3 mrkve
- 2-3 cukety
- 1 kelímek (200 ml) 12% smetany na vaření
- citronová šťáva
- sůl na dochucení
- pepř na dochucení
- 4 kuličky černého pepře
- 2 l vody
POSTUP
- Hovězí maso omyjte, vložte do hrnce a zalijte studenou vodou.
- Přiveďte k varu, pěnu z vysrážených bílkovin z masa na hladině naberte lžící a odstraňte ji z polévky.
- Přidejte kořenovou zeleninu, osolte a přidejte celé kuličky pepře.
- Pomalu vařte pod pokličkou při nízké teplotě asi 2,5 hodiny od doby varu.
- Polévku přeceďte.
- Ze síta vyjměte maso a nakrájejte ho na menší kostky.
- Brambory, mrkev, cukety rozmixujte tyčovým mixérem.
- Maso i rozmixovanou zeleninu vložte zpět do vývaru a rozmíchejte
- Přidejte smetanu na vaření a několik minut povařte.
- Dochuťte citronovou šťávou, solí a pepřem.