Masová pomazánka z vařeného masa – Bulharka

Masová pomazánka z vařeného masa – Bulharka

Připravte si klasickou, velmi oblíbenou, pomazánku, kterou můžete servírovat ke svačince, ale také k večeři.

Ingredience

  • 300 g vařeného masa z polévky
  • ½ lilku (podélně rozpůleného)
  • 2 stroužky česneku (prolisovaného)
  • 2 střední zelené papriky
  • ½ čajové lžičky citronové šťávy
  • 3 polévkové lžíce olivového oleje
  • 3 polévkové lžíce petrželky
  • ¾ čajové lžičky soli
  • 2 střední rajčata (nakrájená nadrobno)
  • 2 polévkové lžíce vinného octa

Postup

  • Lilek a papriky vložte na grilovací pánev a jemně je, kůží dolů, opečte. 
  • Následně zeleninu vložte do misky a přikryjte ji potravinovou folií, aby se zelenina zapařila. Nechte stát 10 minut. 
  • Jakmile bude zelenina vychladlá, sundejte z ní slupky. 
  • Zbytek zeleniny rozmixujte, v kuchyňském robotu, do hladka a přilijte olivový olej. Pořádně zamíchejte. 
  • Přidejte ke směsi vařené maso a znovu rozmixujte. 
  • Následně vše přendejte do misky a přidejte zbytek ingrediencí. 
  • Dochuťte solí a pepřem a podávejte s opečenými tousty nebo jiným oblíbeným pečivem.
  • Zbytek pomazánky uchovávejte, ve vzduchotěsné nádobě, v lednici.

Bulharská oranžová pomazánka v bílé misce, zdobená čerstvou petrželkou.
zdroj: mealgarden.com

Vyzkoušejte také další recepty na pomazánky z lilku.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.