Masová roláda plněná zelím

Masová roláda plněná zelím

Záhorácký závitek z mletého masa je něco co musíte vyzkoušet. Maso se rozplývá na jazyku a náplň v něm je skvěle dochucená, takže není možné, aby talíře po obědě nezůstaly prázdné.

Co budeme potřebovat

  1. 500 g mletého vepřového
  2. 50 g strouhanky
  3. Vejce
  4. Lžička soli
  5. Špetka pepře
  6. ½ lžičky worcesterské omáčky
  7. 500 g kysaného zelí
  8. ½ cibule
  9. 6 plátků slaniny

Postup

  1. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů
  2. V míse si smícháme vepřové maso, strouhanku, vejce, sůl, pepř a worcesterskou omáčku
  3. Vše spolu důkladně promícháme, aby se ingredience rovnoměrně propojily
  4. Masovou směs si na pečícím papíru rozložíme do tvaru obdélníku
  5. V misce si smícháme kysané zelí a nadrobno nakrájenou cibuli
  6. Tuto směs pak rovnoměrně rozprostřeme na masovou placku
  7. Maso srolujeme
  8. „Švem“ dolu umístíme závitek do pekáče
  9. Navrch umístíme slaninu
  10. Vložíme do trouby a pečeme asi 60 minut na 160 stupňů
  11. Když je záhorácký závitek hotový, tak ho necháme 5 minut odpočinout a pak podáváme
Masová roláda plněná kyselým zelím.
Zdroj: eatineatout.ca

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.