Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 6
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 30 dkg vařeného uzeného masa
- 15 dkg vařeného vepřového masa
- 15 dkg vařeného drůbežího masa
- 6 housek
- 6 vajec
- 20 dkg mraženého hrášku
- 2 lžíce sekané pažitky
- 2 lžíce sekané petrželky
- masový vývar na zvlhčení žemlí
- sůl
- máslo
Postup receptu
- Housky nakrájíme na kostky, vložíme je do mísy a polijeme je vývarem z masa nebo kostí tak, aby byly housky vývarem prosáklé
- Přidáme všechna masa nakrájená na drobné kostičky, rozšlehaná syrová vejce, sekanou petrželku, hrášek, osolíme, opepříme a důkladně promícháme
- Připravenou nádivku vložíme do máslem vymazaného pekáčku a upečeme dozlatova