Příprava: 20 minut
Vaření: 40 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 60 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 3/4 kg mletého vepřového masa (může být i směs)
- 1 vejce
- 1 žemle namočená v mléce
- dvě lžíce krupičky (krupice hrubá)
- sůl
- pepř
- lžička zázvoru
- špetka tymiánu
- cibule
Na omáčku:
- 1/4 l mléka nebo smetany
- 2 trojúhelníčky jakéhokoliv taveného sýra
- 1 lžíce pomazánkového másla
- 2 lžíce hořčice
- lžička mleté sladké papriky
- lžička pálivé papriky
- kari
- najemno nasekaný libeček
- lžička podravky
- cibule nakrájená na kostičky
Postup receptu
- Do masové směsi zapracujeme všechny ingredience, cibuli nastrouháme
- Ze směsi tvoříme hranolky rukama namočenýma ve studené vodě a klademe do mírně vymazaného pekáče
- Všechny přísady na omáčku, kromě cibule, dáme do vyšší nádoby a ručním mixérem rozmixujeme
- Nalijeme na připravené maso v pekáči, posypeme nakrájenou cibulí a dáme péci do trouby
- Pečeme cca 1,5 hodiny přikryté víkem
- Podáváme s vařeným bramborem a zeleninovým salátem