Masové karbanátky s kysaným zelím

Masové karbanátky s kysaným zelím
Příprava: 10 minut Vaření: 15 minut Počet porcí: 5

Praví se, že německá strava jsou jen buřty a zelí. Inu, zelí v našem receptu opravdu najdete. Vyzkoušejte následující pokrm a uvidíte, že kuchyni našich sousedů není radno podceňovat.

Ingredience

  • 150 g mletého hovězího
  • 150 g mletého vepřového
  • 1/2 cibule nasekané najemno
  • 1/3 hrnku strouhanky
  • 1/2 lžíce nasekané pažitky
  • 1/2 lžíce worcesterové omáčky
  • sůl
  • pepř
  • 1 vejce
  • 1/4 hrnku mléka
  • řepkový olej
  • 400 g kysaného zelí

Postup

  1. V míse smíchejte všechny ingredience s výjimkou zelí a oleje.
  2. Vytvarujte karbanátky (popřípadě masové koule).
  3. Rozpalte pánev s olejem.
  4. Zelí společně s karbanátky vložte do pánve a restujte.
  5. Přidejte trochu vody, přiklopte a přibližně 15 minut duste.
  6. Podávejte například s vařenými bramborami.
Karbanátky z mletého a kysaného zelí servírované se lžíčí omáčky.
www.dirndlkitchen.com

Připravte si alespoň jeden z našich lákavých receptů na vepřovou pečeni. Nebudete litovat!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.