Praví se, že německá strava jsou jen buřty a zelí. Inu, zelí v našem receptu opravdu najdete. Vyzkoušejte následující pokrm a uvidíte, že kuchyni našich sousedů není radno podceňovat.
Ingredience
- 150 g mletého hovězího
- 150 g mletého vepřového
- 1/2 cibule nasekané najemno
- 1/3 hrnku strouhanky
- 1/2 lžíce nasekané pažitky
- 1/2 lžíce worcesterové omáčky
- sůl
- pepř
- 1 vejce
- 1/4 hrnku mléka
- řepkový olej
- 400 g kysaného zelí
Postup
- V míse smíchejte všechny ingredience s výjimkou zelí a oleje.
- Vytvarujte karbanátky (popřípadě masové koule).
- Rozpalte pánev s olejem.
- Zelí společně s karbanátky vložte do pánve a restujte.
- Přidejte trochu vody, přiklopte a přibližně 15 minut duste.
- Podávejte například s vařenými bramborami.
Připravte si alespoň jeden z našich lákavých receptů na vepřovou pečeni. Nebudete litovat!