Masové kuličky bun cha

Masové kuličky bun cha

Recept na bun cha s masovými kuličkami si zamilujete. Klasický vietnamský pokrm Bun Cha , který se skládá z grilovaných vepřových masových kuliček podávaných s čerstvými bylinkami a nudlemi.

Ingredience na vepřové koule

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 lžíce rybí omáčky
  • 1 lžíce moučkového cukru
  • 1/4 lžičky mletého pepře
  • 1 lžička soli
  • 1 lžíce tekutého medu
  • 2-3 jarní cibulky nakrájené najemno
  • 1-2 snítky koriandru nasekané nadrobno
  • 3 stroužky česneku nakrájené nadrobno

Ingredience na omáčku

  • 2 lžíce moučkového cukru
  • šťáva z 1 citronu
  • 2 lžíce rybí omáčky
  • 4-6 lžic vody
  • 1 nasekaný stroužek česneku
  • 1 nasekaná chilli paprička (dle chuti)

Ostatní ingredience

  • 300 g rýžových nudlí
  • 1-2 malé mrkve, nastrouhané najemno
  • salátová okurka nakrájená na tenké tyčinky
  • fazolové klíčky
  • máta
  • koriandr
  • bazalka

Postup

  • Ve velké míse smíchejte mleté ​​vepřové maso, rybí omáčku, cukr, sůl, pepř, med, jarní cibulku, koriandr a česnek.
  • Směs dejte na 30-60 minut do lednice, aby se rozvinuly chutě a směs ztuhla.
  • Z vepřové směsi vytvarujte malé karbanátky o velikosti golfového míčku a poté je lehce zploštěte.
  • Rozpalte velkou pánev s trochou rostlinného oleje a osmažte karbanátky, dokud nezezlátnou a nezkaramelizují.
  • Poté ve střední misce rozmíchejte cukr v citronové šťávě.
  • Přidejte rybí omáčku, vodu, česnek a chilli. Míchejte, dokud se nespojí a odstavte asi na 10-15 minut.
  • Nudle připravte podle návodu na obalu.
  • Na dno misky nebo talíře položte trochu salátu a zeleniny, na salát položte hrst nudlí. Navrch položte několik masových kuliček a ozdobte trochou bylinek.
  • Nakonec vše pokapejte vietnamskou omáčkou a promíchejte.
Masové koule s rýžovými nudlemi, zeleninou a pikantní omáčkou.
Zdroj: eatlittlebird.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.