Hledáte inspiraci pro rodinné obědy či večeře?
Vyzkoušejte naše luxusní recepty na masové kuličky 6x jinak!
Máme pro vás tradiční verzi s rajskou omáčkou, oblíbenou ze Švédska, ale i exotickou s červeným kari.
Vyberte si tu svoji TOP!
Naše recepty
Vyzkoušejte i naše exotické recepty na polévky po thajsku 5x jinak. Vychutnejte si jihovýchodní Asii na talíři!
Jaké maso se kuličky hodí nejvíce?
Základem masových kuliček je mleté maso – hovězí nebo telecí, vepřové maso, skopové i jehněčí, drůbeží nebo rybí maso.
Všechny druhy masa se mohou vzájemně míchat, maso složené ze dvou či více druhů je dokonce chuťově lepší.
Většinou se maso na kuličky vybírá z méně kvalitnějších druhů masa, z tučnějších částí nebo odkrojků vzniklých při porcování kvalitnějších částí. Není to samozřejmě nutné, ale takto se dají tyto části masa vhodně využít.
Maso na masové kuličky se mele na středně hrubou strukturu. V poslední době se spíše než mleté maso používá maso rozmělněné pomocí nožů. Na tuto úpravu už jsou i domácí přístroje, které bývají většinou součástí domácích robotů. Spolu s masem lze umlít i další ingredience, které se do kuliček budou přidávat a které umletí potřebují.
Podle základní úpravy volíme i přílohu. K jen opékaným nebo zapékaným kuličkám podáváme různě upravené brambory nebo chléb, ke kuličkám s omáčkou těstoviny, dušenou rýži nebo noky.
A jak vám naše dnešní recepty chutnaly? Napište nám do komentářů!