Kuličky z mletého masa jsou lahodné samy o sobě. Jak je ale ještě vylepšit? Jednoduše! Povařte je v dokonalé sýrové omáčce a budete se oblizovat.
Co budete potřebovat
Na masové koule:
- 500 g mletého kuřecího masa
- 1 šálek panko strouhanky nebo obyčejné strouhanky
- 1 malé vejce
- 1/3 šálku strouhaného parmazánu
- sůl a pepř
- 2 lžíce olivového oleje
Na sýrovou omáčku:
- 3 lžíce másla
- 3 lžíce hladké mouky
- 1 šálek mléka
- 1 šálek kuřecího vývaru
- 1 šálek čerstvě nastrouhaného čedaru
- 1 lžička mleté hořčice (volitelně)
- sůl a pepř
- čerstvě nasekaná petrželka
Postup
- Všechny ingredience na masové kuličky kromě oleje dejte do mísy a dobře promíchejte rukama.
- Pomocí lžíce ze směsi tvořte kuličky.
- Zahřejte 1 lžíci oleje na nepřilnavé pánvi na středně vysokém plameni.
- Přidejte polovinu masových kuliček a opékejte 5 minut.
- Přendejte hotové masové kuličky do mísy a opakujte se zbývající dávkou.
- Snižte plamen na střední a přidejte máslo.
- Jakmile se rozpustí, přidejte mouku a promíchejte.
- Pomalu přilévejte mléko a šlehejte, dokud se nezbavíte všech hrudek.
- Poté zašlehejte kuřecí vývar.
- Neustále šlehejte,
- Jakmile omáčka zhoustne, přidejte sýr a míchejte, dokud se nerozpustí.
- Poté přidejte mletou hořčici, sůl a pepř podle chuti.
- Masové kuličky vraťte do omáčky a promíchejte.
- Podávejte s těstovinami dle výběru!