Masové kuličky se smetanovou omáčkou s bourbonem

Masové kuličky se smetanovou omáčkou s bourbonem

Malé masové kuličky plné chuti podávané s krémovou omáčkou z bourbonu a šalotky se stanou jedním z nejlepších pokrmů, které jste kdy jedli. Navíc jsou snadné na přípravu, nízkosacharidové, keto a bez lepku.

Co budete potřebovat

Na masové kuličky:

  • 500 g mletého srnčího masa
  • 200 g mletého vepřového masa
  • 3 lístky šalvěje, nasekané najemno
  • 1 vejce
  • 1 lžička soli
  • ½ lžičky pepře
  • olivový olej na smažení

Na omáčku:

  • ½ šálku smetany ke šlehání
  • ¼ šálku bourbonu
  • 1 nakrájená šalotka

Postup

  • Smíchejte mleté srnčí maso, mleté vepřové, vejce a koření.
  • Vytvarujte přibližně 32 kuliček o průměru cca 4 cm.
  • Rozpalte těžkou pánev na vysokém plameni.
  • Přidejte trochu olivového oleje.
  • Přidejte masové kuličky a opékejte je z každé strany asi 5 minut.
  • Vypněte sporák.
  • Kuličky přeneste do nádoby vhodné do trouby a pečte dalších 5 minut při 175°C.
  • Do pánve nalijte trochu bourbonu a seškrábejte zbytky ze dne.
  • Zapněte sporák na střední stupeň.
  • Přidejte šalotku.
  • Šlehejte a pomocí šlehače uvolněte opečené kousky na pánvi.
  • Přidejte smetanu a nechte vařit, dokud omáčka nezhoustne.
  • Masové kuličky přendejte na servírovací tác a lžící na ně nalijte omáčku.
  • Ihned podávejte.
Masové kuličky plné chuti podávané s krémovou omáčkou z bourbonu a šalotky na talíři.
www.agrillforallseasons.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.