Malé masové kuličky plné chuti podávané s krémovou omáčkou z bourbonu a šalotky se stanou jedním z nejlepších pokrmů, které jste kdy jedli. Navíc jsou snadné na přípravu, nízkosacharidové, keto a bez lepku.
Co budete potřebovat
Na masové kuličky:
- 500 g mletého srnčího masa
- 200 g mletého vepřového masa
- 3 lístky šalvěje, nasekané najemno
- 1 vejce
- 1 lžička soli
- ½ lžičky pepře
- olivový olej na smažení
Na omáčku:
- ½ šálku smetany ke šlehání
- ¼ šálku bourbonu
- 1 nakrájená šalotka
Postup
- Smíchejte mleté srnčí maso, mleté vepřové, vejce a koření.
- Vytvarujte přibližně 32 kuliček o průměru cca 4 cm.
- Rozpalte těžkou pánev na vysokém plameni.
- Přidejte trochu olivového oleje.
- Přidejte masové kuličky a opékejte je z každé strany asi 5 minut.
- Vypněte sporák.
- Kuličky přeneste do nádoby vhodné do trouby a pečte dalších 5 minut při 175°C.
- Do pánve nalijte trochu bourbonu a seškrábejte zbytky ze dne.
- Zapněte sporák na střední stupeň.
- Přidejte šalotku.
- Šlehejte a pomocí šlehače uvolněte opečené kousky na pánvi.
- Přidejte smetanu a nechte vařit, dokud omáčka nezhoustne.
- Masové kuličky přendejte na servírovací tác a lžící na ně nalijte omáčku.
- Ihned podávejte.