Minutky patří k jídlům, které si dopřejeme, když chceme ochutnat něco opravdu speciálního, co nám nezabere příliš času.
A co vyzkoušet maso s ovocem?
S broskvemi, švestkou či mandarinkami?
V tomto článku se můžete inspirovat 6 rychlými recepty na masové minutky s ovocem, které si dozajista oblíbíte.
Naše recepty
Velice chutnou rýži vám pomůže uvařit i rýžovar. Jak funguje a je výhodný k pořízení? Podívejte se na naše hodnocení elektrických rýžovarů.
Ovoce k masovým minutkám
Používané čerstvé ovoce musí být především dobře vyzrálé. Z našich domácích druhů ovoce jsou vhodná samozřejmě jablka a to spíše s nakyslou chutí, křehké hrušky, následují meruňky a broskve.
V pozdním létě a na podzim se k použití nabízejí švestky, které svou chutí osvěží každé maso. Drobné ovoce se pro tuto úpravu nehodí, to raději využíváme na přípravu různých přelivů a omáček.
Z dováženého exotického ovoce se jako kombinace k masu hodí především ananas, banány, pomeranče, mandarinky a v některých případech to mohou být i jiné méně známé druhy jako mango, avokádo a podobně.
A jaké maso je vhodné pro minutkovou přípravu? Pro minutku z vepřového masa si přichystáme kýtu nebo panenku, které jsou velmi rychle hotové. Kuřecí maso se na minutky výborně hodí, protože je křehké a jemné a velmi brzy udělané. Pro minutku z hovězího masa volíme hlavně roštěnou nebo steaky ze svíčkové.
Pokud vás ovoce v netradičních receptech zaujalo, zkuste se inspirovat třeba i recepty na ovocný grilovaný špíz. Uvidíte, že nebudete litovat!