Křupavé listové těsto omotané kolem měkkoučké masové náplně je zaručeným receptem na úspěch. Navíc jsou tyto rolky jednoduché na přípravu a můžete si je dát do mrazáku a pak kdykoli rozmrazit pro nečekanou návštěvu.
INGREDIENCE
- 3 listy mraženého listového těsta, rozmražené a nakrájené na poloviny
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 vejce, lehce rozšlehané
- 1 lžíce mléka
- 1/2 šálku panko strouhanky
- 1/2 cibule nakrájené nadrobno
- 1 lžička tymiánu
- 1/2 lžičky česnekové soli
- 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku nebo 1/4 lžičky pepře
- olivový olej
- rajčatová omáčka nebo kečup k podávání
POSTUP
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Zahřejte olivový olej v hrnci na středně vysokém plameni.
- Smažte cibuli několik minut, dokud nezesklovatí.
- Nechte vychladnout.
- V malé misce rozšlehejte vejce a přidejte mléko.
- Vložte mleté hovězí do velké mísy.
- Přidejte polovinu směsi vajec a mléka, orestovanou cibuli, strouhanku, tymián, muškátový oříšek a česnekovou sůl.
- Dobře promíchejte rukama, aby se vše spojilo a vytvořte velkou kouli.
- Doprostřed každého plátu listového těsta položte stejnou porci hovězí směsi (směs by měla být asi 2 cm široká x 2 cm vysoká).
- Přehněte pravou stranu těsta přes masovou směs, potřete horní a otevřenou stranu zbylým vajíčkem a pokračujte ve smotávání.
- Závitky položte na plech vyložený pečícím papírem (utěsněnou stranou dolů) a potřete zbývajícím vejcem.
- Pečte asi 30–40 minut, nebo dokud není maso uvařené a rolky zlatavě hnědé.
- Rolky nakrájejte.
- Ihned podávejte s rajčatovou omáčkou nebo kečupem.