Masové rolky z listového těsta

Masové rolky z listového těsta

Křupavé listové těsto omotané kolem měkkoučké masové náplně je zaručeným receptem na úspěch. Navíc jsou tyto rolky jednoduché na přípravu a můžete si je dát do mrazáku a pak kdykoli rozmrazit pro nečekanou návštěvu.

INGREDIENCE

  • 3 listy mraženého listového těsta, rozmražené a nakrájené na poloviny
  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 vejce, lehce rozšlehané
  • 1 lžíce mléka
  • 1/2 šálku panko strouhanky
  • 1/2 cibule nakrájené nadrobno
  • 1 lžička tymiánu
  • 1/2 lžičky česnekové soli
  • 1/2 lžičky mletého muškátového oříšku nebo 1/4 lžičky pepře
  • olivový olej
  • rajčatová omáčka nebo kečup k podávání

POSTUP

  • Předehřejte troubu na 180 °C.
  • Zahřejte olivový olej v hrnci na středně vysokém plameni.
  • Smažte cibuli několik minut, dokud nezesklovatí.
  • Nechte vychladnout.
  • V malé misce rozšlehejte vejce a přidejte mléko.
  • Vložte mleté ​​hovězí do velké mísy.
  • Přidejte polovinu směsi vajec a mléka, orestovanou cibuli, strouhanku, tymián, muškátový oříšek a česnekovou sůl.
  • Dobře promíchejte rukama, aby se vše spojilo a vytvořte velkou kouli.
  • Doprostřed každého plátu listového těsta položte stejnou porci hovězí směsi (směs by měla být asi 2 cm široká x 2 cm vysoká).
  • Přehněte pravou stranu těsta přes masovou směs, potřete horní a otevřenou stranu zbylým vajíčkem a pokračujte ve smotávání.
  • Závitky položte na plech vyložený pečícím papírem (utěsněnou stranou dolů) a potřete zbývajícím vejcem.
  • Pečte asi 30–40 minut, nebo dokud není maso uvařené a rolky zlatavě hnědé.
  • Rolky nakrájejte.
  • Ihned podávejte s rajčatovou omáčkou nebo kečupem.
Masové závitky v listovém těstě naskládané na sobě.
www.wandercooks.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.