Masovo-zeleninový nákyp

Masovo-zeleninový nákyp
Příprava: 30 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 6

Pokud chcete tento pokrm trochu ozvláštnit, můžete povrch masové směsi pokrýt plátky slaniny.

Ingredience:

  • 1000 g mletého hovězího masa
  • 1 červená paprika
  • 1 zelená paprika
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 4 vejce
  • 1/2 bochníku italského chleba
  • 1 a 1/2 PL worcestrové omáčky
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 180°C.
  2. V misce smíchejte do vody namočený a následně vymačkaný italský chléb, nakrájenou cibuli, papriky, prolisovaný česnek, mleté maso, vejce, worcestrovou omáčku a koření.
  3. Vše důkladně promíchejte a propracujte tak, aby vznikla jednolitá hmota a všechny ingredience se do sebe zapracovaly a spojily.
  4. Takto připravenou směs vložte do vymazané formy.
  5. Překryjte alobalem a pečte přibližně po dobu 50-60 minut.
  6. Na posledních deset minut alobal z formy odstraňte.

Této masový nákyp se zeleninou chutná znamenitě především s bramborovou kaší.

Pokrm vytvořený ze směsi mletého masa a zeleniny
zdroj: billyparisi.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.