Pokud chcete tento pokrm trochu ozvláštnit, můžete povrch masové směsi pokrýt plátky slaniny.
Ingredience:
- 1000 g mletého hovězího masa
- 1 červená paprika
- 1 zelená paprika
- 1 cibule
- 4 stroužky česneku
- 4 vejce
- 1/2 bochníku italského chleba
- 1 a 1/2 PL worcestrové omáčky
- sůl
- pepř
Postup:
- Předehřejte si troubu na 180°C.
- V misce smíchejte do vody namočený a následně vymačkaný italský chléb, nakrájenou cibuli, papriky, prolisovaný česnek, mleté maso, vejce, worcestrovou omáčku a koření.
- Vše důkladně promíchejte a propracujte tak, aby vznikla jednolitá hmota a všechny ingredience se do sebe zapracovaly a spojily.
- Takto připravenou směs vložte do vymazané formy.
- Překryjte alobalem a pečte přibližně po dobu 50-60 minut.
- Na posledních deset minut alobal z formy odstraňte.
Této masový nákyp se zeleninou chutná znamenitě především s bramborovou kaší.