Netradiční recept, který si hned zamiluje a který se brzy stane vaší oblíbenou večeří. Listové těsto si můžete buď jednoduše zakoupit, nebo si připravit vlastnoruční.
Ingredience:
- 500 g mletého vepřového masa
- 250 g mletého hovězího masa
- 1 cibule
- 2 stroužky česneku
- 1/2 šálku hovězího vývaru
- 1-2 PL strouhanky
- 1 balení listového těsta
- 1 středně velký brambor
- 1/4 čajové lžičky mleté šalvěje
- 1/4 čajové lžičky sušeného tymiánu
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře
Postup:
- Bramboru oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky.
- Následně kostičky uvařte doměkka v hrnci s osolenou vodou, přibližně 10 minut.
- V hluboké pánvi zlehka orestujte vepřové a hovězí maso, nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
- Když jsou brambory měkké, rozmačkejte je za pomoci šťouchadla.
- Takto rozmačkané brambory, vývar a veškeré koření přidejte do pánve se směsí masa.
- Za občasného míchání duste přibližně 15 minut.
- Poté přidejte strouhanku a promíchejte.
- Nechte vychladnout.
- Předehřejte si troubu na 200°C.
- Listové těsto si rozdělte na dvě části a rozválejte za pomoci válečku.
- Jednu část poté rozprostřete na dno zapékací misky.
- Na těsto následně dejte připravený masový nákyp.
- Maso poté překryjte druhou částí těsta.
- Důkladně utěsněte po stranách a na vrchní části poté do těsta udělejte špejlí několik otvorů, kudy bude moci unikat pára.
- Pečte přibližně 45-55 minut.