Masový koláč z listového těsta

Masový koláč z listového těsta
Příprava: 30 minut Vaření: 80 minut Počet porcí: 4

Netradiční recept, který si hned zamiluje a který se brzy stane vaší oblíbenou večeří. Listové těsto si můžete buď jednoduše zakoupit, nebo si připravit vlastnoruční.

Ingredience:

  • 500 g mletého vepřového masa
  • 250 g mletého hovězího masa
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 šálku hovězího vývaru
  • 1-2 PL strouhanky
  • 1 balení listového těsta
  • 1 středně velký brambor
  • 1/4 čajové lžičky mleté šalvěje
  • 1/4 čajové lžičky sušeného tymiánu
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky mletého černého pepře

Postup:

  1. Bramboru oloupejte, omyjte a nakrájejte na kostičky.
  2. Následně kostičky uvařte doměkka v hrnci s osolenou vodou, přibližně 10 minut.
  3. V hluboké pánvi zlehka orestujte vepřové a hovězí maso, nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek.
  4. Když jsou brambory měkké, rozmačkejte je za pomoci šťouchadla.
  5. Takto rozmačkané brambory, vývar a veškeré koření přidejte do pánve se směsí masa.
  6. Za občasného míchání duste přibližně 15 minut.
  7. Poté přidejte strouhanku a promíchejte.
  8. Nechte vychladnout.
  9. Předehřejte si troubu na 200°C.
  10. Listové těsto si rozdělte na dvě části a rozválejte za pomoci válečku.
  11. Jednu část poté rozprostřete na dno zapékací misky.
  12. Na těsto následně dejte připravený masový nákyp.
  13. Maso poté překryjte druhou částí těsta.
  14. Důkladně utěsněte po stranách a na vrchní části poté do těsta udělejte špejlí několik otvorů, kudy bude moci unikat pára.
  15. Pečte přibližně 45-55 minut.
Koláč z listového těsta uvnitř plněný masovou směsí
zdroj: spendwithpennies.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.