Množství cukety můžete zvýšit či snížit na základě vašich chuťových preferencí. Další možnost představuje nahrazení cukety například kapustou.
Ingredience:
- 500 g mletého hovězího masa
- 500 g mletého vepřového masa
- 1 šálek strouhaného sýru čedar
- 1 šálek strouhanky
- 3/4 šálku nadrobno nakrájené cukety
- 1/2 šálku nadrobno nakrájené cibule
- 2 vejce
- 1 čajová lžička worcestrové omáčky
- 2 PL kečupu
- sůl
- pepř
Postup:
- Předehřejte si troubu na 175°C.
- Připravte si pečící formu nebo zapékací misku a vymažte ji tukem.
- Ve větší míse smíchejte oba dva druhy mletého masa s nakrájenou cibulí, cuketou, vejci, nastrouhaným sýrem, strouhankou, worcestrovou omáčkou, kečupem a kořením.
- Důkladně veškeré ingredience promíchejte a zapracujte do sebe.
- Směs následně přendejte do formy.
- Pečte po dobu přibližně 60 minut.
Tento pokrm můžete servírovat s rýží či s rozmanitými přílohami z brambor.
Mleté maso se dá v kuchyni použít k přípravě mnoha rozmanitých pokrmů. Inspirujte se našimi deseti pochoutkami z mletého masa!