Masový nákyp s cuketou a sýrem

Masový nákyp s cuketou a sýrem
Příprava: 20 minut Vaření: 60 minut Počet porcí: 6

Množství cukety můžete zvýšit či snížit na základě vašich chuťových preferencí. Další možnost představuje nahrazení cukety například kapustou.

Ingredience:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 500 g mletého vepřového masa
  • 1 šálek strouhaného sýru čedar
  • 1 šálek strouhanky
  • 3/4 šálku nadrobno nakrájené cukety
  • 1/2 šálku nadrobno nakrájené cibule
  • 2 vejce
  • 1 čajová lžička worcestrové omáčky
  • 2 PL kečupu
  • sůl
  • pepř

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 175°C.
  2. Připravte si pečící formu nebo zapékací misku a vymažte ji tukem.
  3. Ve větší míse smíchejte oba dva druhy mletého masa s nakrájenou cibulí, cuketou, vejci, nastrouhaným sýrem, strouhankou, worcestrovou omáčkou, kečupem a kořením.
  4. Důkladně veškeré ingredience promíchejte a zapracujte do sebe.
  5. Směs následně přendejte do formy.
  6. Pečte po dobu přibližně 60 minut.

Tento pokrm můžete servírovat s rýží či s rozmanitými přílohami z brambor.

Pokrm z mletého msa a cukety servírovaný s hráškem
zdroj: allrecipes.com

Mleté maso se dá v kuchyni použít k přípravě mnoha rozmanitých pokrmů. Inspirujte se našimi deseti pochoutkami z mletého masa!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.