Masový nákyp s pikantní glazurou

Masový nákyp s pikantní glazurou
Příprava: 30 minut Vaření: 75 minut Počet porcí: 3

Glazuru můžete vytvořit buď v podobě pikantní, pokud použijete pálivý kečup, nebo nepikantní, v případě, že dáte přednost normálnímu kečupu.

Ingredience:

  • 500 g mletého masa
  • 1 a 1/4 šálku strouhanky
  • 1 šálek mléka
  • 2 vejce
  • 1/2 šálku nakrájené cibule
  • 1/2 šálku strouhaného parmezánu
  • 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
  • 2 PL rajčatového pyré
  • 2 PL worcestrové omáčky
  • 1 čajová lžička soli
  • 1/2 čajové lžičky sušeného mletého česneku
  • 1/4 čajové lžičky mletého černého pepře

Glazura

  • 3/4 šálku kečupu, pálivého nebo jemného
  • 1 PL worcestrové omáčky
  • 3 PL hnědého cukru

Postup:

  1. Předehřejte si troubu na 175°C.
  2. Ve velké míse smíchejte mleté maso a všechny suché přísady, tedy strouhanku, cibuli, parmezán, petržel, česnekový prášek, sůl a pepř.
  3. Důkladně promíchejte.
  4. Následně do misky přidejte mléko, vejce, rajčatové pyré a worcestrovou omáčku.
  5. Opět důkladně promíchejte a všechny ingredience do sebe zapracujte.
  6. V menší misce si připravte glazuru smícháním kečupu, cukru a worcestrové omáčky.
  7. Následně několik lžic této směsi naneste na dno pečicí formy, ve které chcete masový nákyp péct.
  8. Poté vložte do formy masovou směs a na její vrchní část naneste zbývající množství glazury.
  9. Vložte do předehřáté trouby na přibližně hodinu a čtvrt.

Takto připravený nákyp se nejčastěji podává s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.

Plátky nákypu z mletého masa podávané s bramborovou kaší a zelenými fazolovými lusky
zdroj: easychickenrecipes.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.