Glazuru můžete vytvořit buď v podobě pikantní, pokud použijete pálivý kečup, nebo nepikantní, v případě, že dáte přednost normálnímu kečupu.
Ingredience:
- 500 g mletého masa
- 1 a 1/4 šálku strouhanky
- 1 šálek mléka
- 2 vejce
- 1/2 šálku nakrájené cibule
- 1/2 šálku strouhaného parmezánu
- 1/4 šálku nasekané čerstvé petrželky
- 2 PL rajčatového pyré
- 2 PL worcestrové omáčky
- 1 čajová lžička soli
- 1/2 čajové lžičky sušeného mletého česneku
- 1/4 čajové lžičky mletého černého pepře
Glazura
- 3/4 šálku kečupu, pálivého nebo jemného
- 1 PL worcestrové omáčky
- 3 PL hnědého cukru
Postup:
- Předehřejte si troubu na 175°C.
- Ve velké míse smíchejte mleté maso a všechny suché přísady, tedy strouhanku, cibuli, parmezán, petržel, česnekový prášek, sůl a pepř.
- Důkladně promíchejte.
- Následně do misky přidejte mléko, vejce, rajčatové pyré a worcestrovou omáčku.
- Opět důkladně promíchejte a všechny ingredience do sebe zapracujte.
- V menší misce si připravte glazuru smícháním kečupu, cukru a worcestrové omáčky.
- Následně několik lžic této směsi naneste na dno pečicí formy, ve které chcete masový nákyp péct.
- Poté vložte do formy masovou směs a na její vrchní část naneste zbývající množství glazury.
- Vložte do předehřáté trouby na přibližně hodinu a čtvrt.
Takto připravený nákyp se nejčastěji podává s bramborovou kaší nebo šťouchanými brambory.