Domníváte se, že zelená je především barvou Velikonoc?
Nemáte tak úplně pravdu, i na vánočním stole se může objevit svěže zelená barva.
Inspirujte se našimi recepty na matcha cukroví!
Má nejen nevšední barvu, ale je také chutné a zdravé.
Stačí do těsta přidat malé množství tohoto zázračného prášku.
Naše recepty
Matcha a pečení
Matcha je vyhledávaným druhem zeleného čaje, se kterým je spojena dlouhá tradice. Své kořeny má samozřejmě v Asii, konkrétně v Japonsku, a je hodně spojován například se samuraji a buddhistickými mnichy. Jeho tajemství spočívá v tom, že při přípravě se čerstvé čajové lístky rozemelou na velmi jemný prášek.
Výsledkem je poté čaj s krásně smaragdově zelenou barvou a jedinečnou chutí i aroma. Matcha obsahuje celou řadu zdraví prospěšných látek, především velké množství antioxidantů, minerálů a vitamínů.
Přidávání matcha prášku do těsta je v japonské kuchyni velmi oblíbené. V Evropě se poslední dobou stalo populární pečení matcha cukroví, které hned zaujme svou krásně zelenou barvou. Stačí do těsta přidat malé množství matcha prášku a postupovat jako obvykle.
Pouze si dejte pozor, že matcha vánoční pečivo by se nemělo péct s příliš velkým časovým předstihem. Po přibližně třech až čtyřech týdnech totiž cukroví začíná jakoby mírně hořknout.