Patříte mezi milovníky čokolády? Vyzkoušejte její kombinaci s matcha práškem!
Ingredience:
- 2 šálky hladké mouky
- 1 šálek másla
- 1/2 šálku moučkového cukru
- 1 a 1/2 šálku nasekané hořké čokolády
- 2 PL + 1 čajová lžička prášku matcha
- 1/4 čajové lžičky soli
- 1 čajová lžička řepkového oleje
- zdobení
Postup:
- V misce smíchejte mouku, dvě polévkové lžíce matcha prášku a sůl.
- V mixéru vyšlehejte máslo a moučkový cukr dohladka.
- Postupně přidávejte mouku a míchejte, dokud se nespojí.
- Těsto vyklopte na pomoučněnou plochu, zabalte do potravinové fólie a dejte na 30 minut do ledničky.
- Předehřejte si troubu na 160°C.
- Vychlazené těsto válečkem rozválejte a vykrajovátky vykrájejte požadované tvary.
- Cukroví dejte na plechy vyložené pečicím papírem a před vložením do trouby dejte na 5 minut do mrazáku.
- Pečte 10-12 minut.
- Nechte matcha cukroví vychladnout.
- V mezidobě si ve vodní lázni rozpusťte čokoládu, přidejte do ní lžičku oleje a poté do ní každý kousek cukroví ponořte.
- Na závěr můžete přidat zdobení a cukroví též posypat malým množstvím matchy.
Nevíte, jakou čokoládou polevu na vaše cukroví? Připravte si s námi královskou, zrcadlovou či bílou!