Fazolky jsou zdravé a také velmi chutné, pokud si je umíte správně připravit.
A s tím vám poradíme!
Máme pro vás 5 skvělých receptů se zelenými fazolkami, které si zamilují i ti, kteří je nemají zrovna dvakrát v lásce.
Tak pojďme na to!
Naše recepty
Máme pro vás také zajímavé rajčatové recepty pro nejrůznější příležitosti. Inspirujte se!
A jak správně fazolky připravit?
Pokud je zrovna sezóna, tak můžeme fazolky připravovat čerstvé. Měly by být svěže zelené a nezavadlé. Před přípravou je musíme zbavit dlouhých vláken podél lusku a případných stopek.
Pak je dobře propláchneme, nakrájíme na šikmé proužky 3-4 cm dlouhé a vybereme ten pravý recept s fazolkami.
Nejsou-li k dispozici čerstvé, velmi dobře je nahradí fazolky mražené nebo sterilované. Ty jsou již očištěné a nakrájené, takže je můžeme hned používat. Na tepelnou úpravu nepotřebují mnoho času, stačí zhruba 15 minut, to jsou ještě trochu křupavé.
Tohle bylo 5 receptů s fazolkami a pár bonusů navíc. Doufáme, že jste si pochutnali!