Mechový dort

Mechový dort

Připravte si tento působivý a lahodný dezert s náplní z mascarpone. Ozdobte celý pokrm ovocem a užijte si jeho jedinečnou chuť. 

Ingredience

Dortový korpus:

  • 200 g špenátu
  • 2 vejce
  • ½ šálku cukru
  • ½ šálku rostlinného oleje
  • 1 a ¼ šálku mouky
  • 1 čajová lžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lžička jedlé sody

Krém: 

  • 150 ml smetany ke šlehání (30 %)
  • 4 polévkové lžíce moučkového cukru
  • 100 g mascarpone

Postup

  • Rozmrazte špenát a, pomocí sítka, z něj odstraňte všechnu přebytečnou vodu. Abyste dosáhli jemné konzistence, rozmixujte špenát v mixéru – získáte tak jemné špenátové pyré.
  • Ve velké misce rozšlehejte vejce s cukrem, dokud nezískáte hustou a nadýchanou směs. Míchejte a postupně přidávejte olej. Nakonec přidejte špenát a znovu promíchejte. 
  • Mouku prosejte sítem a přidejte do ní prášek do pečiva a sodu. Promíchejte.
  • Moučnou směs přisypte do vaječné směsi a zamíchejte, aby se všechny ingredience spojily. 
  • Hotové těsto vlijte do formy na pečení, kterou jste vyložili pečícím papírem.
  • Pečte 40 minut na 180 °C. Následně vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
  • Zatímco těsto chladne, připravte si krém. 
  • Šlehačku vyšlehejte dotuha a přidejte moučkový cukr. Šlehejte další minutu a přidejte mascarpone. Znovu šlehejte, dokud nebude vše dobře promícháno.
  • Následně vychladlý dort rozřízněte, horizontálně, na polovinu a první vrstvu pokryjte připraveným krémem. Tuto vrstvu přikryjte druhou polovinou upečeného těsta.
  • Horní část mechového dortu ze špenátu pokryjte ovocem dle vlastní chuti. Krásně na dezertu vypadají borůvky nebo zrnka z granátového jablka. 
  • Před podáváním nechte pokrm odpočívat 30 minut.

Zelený kulatý pečený koláč, zdobený borůvkami a zrnky z granátového jablka.
zdroj: myfooday.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.