Ingredience
- 8–12 vepřových medailonků
- sůl
- pepř
- 1 lžíce oleje
- 40 g másla
- 1 cibule
- 50 g hrubě nasekaných vlašských ořechů
- 6 lžic medu
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1 lžíce nasekané zelené petrželky
- chilli podle chuti
Postup receptu
- Z vepřové panenky napříč nakrájíme malé plátky (medailonky) silné 3–4 cm
- Medailonky lehce naklepeme, osolíme a opepříme
- Opečeme je z obou stran na olejem potřené pánvi a upečené dáme stranou
- Do pánve přidáme máslo
- Když se máslo rozpustí, vsypeme jemně nakrájenou cibuli a necháme ji zesklovatět
- Vmícháme ořechy, med, citronovou šťávu, petrželku a případně chilli
- Vrátíme do pánve medailonky a vše společně krátce prohřejeme
- Příloha: rýže, kuskus
Tip: Tento recept můžete udělat na pánvi na plyn. Pokud zvažujete jejich koupi, může vám přijít vhod naše recenze!