Medailonky ve slanině s krémovou omáčkou ze žampionů

Medailonky ve slanině s krémovou omáčkou ze žampionů

Rychlý, snadný a chutný recept, který si budete připravovat klidně několikrát měsíčně. Kuřecí maso obalené ve slanině a servírované s delikátní smetanovou omáčkou ze žampionů a koňáku potěší vaše chuťové buňky a je téměř nemožné se tohoto pokrmu přejíst. Přesvědčte se sami!

Co budete potřebovat

  • 2 kuřecí prsa
  • 10 plátků slaniny
  • ½ lžičky soli
  • 1 lžička mletého černého pepře
  • 1 lžička provensálských bylinek
  • 2 lžíce másla
  • 2 lžíce olivového oleje
  • 2 lžíce šalotky nakrájené na kostičky
  • 1 šálek žampionů nakrájených na plátky
  • 2 lžíce koňaku
  • ½ šálku smetany nebo mléka

Postup

  • Kuřecí prsa nakrájejte na asi dvacet 2,5 až 5 cm kousků.
  • Plátky slaniny překrojte napůl.
  • Kolem každého kousku masa omotejte plátek slaniny a posypte z obou stran solí, pepřem a provensálskými bylinkami.
  • Ve velké pánvi rozehřejte máslo a olivový olej na středně vysokém plameni.
  • Přidejte maso do pánve.
  • Vařte 5 minut.
  • Kuřecí kousky otočte, přikryjte a vařte 10 minut.
  • Vyjměte maso z pánve.
  • Přidejte šalotku a žampiony a restujte 1-2 minuty, dokud nezměknou.
  • Přidejte koňak a vařte asi 1 minutu, dokud se většina tekutiny neodpaří.
  • Do pánve přidejte smetanu nebo mléko a vařte, dokud omáčka nezhoustne.
  • Vraťte maso do pánve a promíchejte.
  • Medailonky podávejte s rýží nebo nudlemi, zalité žampionovou omáčkou.
Kuřecí maso obalené ve slanině podávané s rýží na talíři.
www.zestuous.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.