Medailonky z krůty s medovým přelivem  

Medailonky z krůty s medovým přelivem  

Tento recept v sobě originálním způsobem kombinuje med s ostatními ingrediencemi, jako je hořčice a citronová šťáva. Nemusíte se proto obávat toho, že by výsledná chuť pokrmu byla příliš sladká.

Ingredience:

  • 6 krůtích medailonků
  • 1/2 šálku medu
  • 1/2 šálku hořčice
  • 2 stroužky česneku
  • 1 PL sójové omáčky
  • šťáva z poloviny citronu
  • olej
  • sladká paprika
  • sůl, pepř
  • čerstvá petrželka

Postup:

  1. Krůtí medailonky z obou stran okořeňte prolisovaným česnekem, sladkou paprikou, solí a pepřem.
  2. Následně maso vložte na pánev s rozehřátým olejem a z obou stran zlehka orestujte.
  3. Přikryjete pánev pokličkou a za občasného otáčení vařte doměkka.
  4. Mezitím si smíchejte med, hořčici, sójovou omáčku a citronovou šťávu a na malé pánvičce na mírném ohni ingredience zahřejte.
  5. Za stálého míchání směs 2-3 minuty povařte, na závěr přidejte najemno nakrájenou petrželku.
  6. Touto medovou omáčkou následně maso přelijte a nechte ještě chvilku společně prohřát.

Krůtí medailonky na medu chutnají znamenitě s americkými bramborami či zeleninovým salátem.

Plátky krůtího masa v medovo-hořčičné omáčce
zdroj: recipetineats.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.