Kuřecí medailonky s houbami a naprosto luxusní omáčkou ze zeleného pepře, bílého vína, šalotky, sherry a smetany ocení i ti největší gurmáni. Potěšte svou rodinu či přátele tímto nezapomenutelným pokrmem.
Co budete potřebovat
- 1,2 kg kuřecích prsou
- 1 lžička čerstvě mletého černého pepře
- 1/2 lžičky mořské soli
- 1 lžíce extra panenského olivového oleje
- 1 šálek čerstvých žampionů nebo sezónních lesních hub
- 1 a 1/3 šálku kuřecího vývaru
Na omáčku:
- 1 lžička celého zeleného pepře
- 1 lžíce bílého vína
- 2 lžíce nasekané šalotky
- 1/4 lžíce másla
- 2 a 1/2 lžíce suchého sherry
- 2/3 šálku hovězího vývaru
- 2 lžičky dijonské hořčice
- 1 lžíce plus 1 lžička smetany ke šlehání
Postup
- Smíchejte kuličky pepře a víno v malé pánvi.
- Přiveďte k varu a vařte, dokud se víno neodpaří.
- Kuličky pepře nechte vychladnout a nahrubo namelte v mlýnku na kávu.
- Ve velké pánvi rozpusťte máslo a přidejte šalotku.
- Restujte na mírném ohni do mírného zhnědnutí a přidejte pepř a sherry.
- Vařte 1 minutu.
- Přidejte vývar a přiveďte k varu.
- Snižte teplotu a zašlehejte dijonskou hořčici.
- Sundejte z ohně a zašlehejte smetanu.
- Dejte stranou.
- Kuřecí prsa nakrájejte na 8 medailonků.
- Dochuťte solí a pepřem.
- Ve velké pánvi rozehřejte olivový olej a přidejte maso.
- Restujte na středním plameni dozlatova z jedné strany.
- Maso otočte a přidejte houby.
- Krátce orestujte.
- Přidejte vývar a vařte, dokud není kuře zcela uvařené.
- Přidejte odloženou omáčku a vařte, dokud se nezahřeje.
- Vždy podávejte 2 kuřecí medailonky s 1/4 šálkem omáčky.
- Nechte si chutnat!
Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových sporáků, ve kterých vám prozradíme vše důležité a zmíníme i oblíbené kombinované modely. Kdo vyhrál v našem srovnání?