Medailonky z vepřové panenky v žampionové omáčce

Medailonky z vepřové panenky v žampionové omáčce

Vepřové medailonky ve smetanové omáčce se žampiony vás během chladných dní krásně zahřejí. Navíc je tento recept tak rychlý a snadný, že ho zvládnete připravit i během náročného pracovního týdne.

Co budete potřebovat

  • 2 lžíce avokádového nebo olivového oleje
  • 2 vepřové panenky, každá o hmotnosti cca 450 g
  • 1 středně velká cibule, nakrájená na plátky
  • 450 g žampionů, nakrájených na plátky
  • 1 velký stroužek česneku, nasekaný
  • 1 lžička čerstvého tymiánu, nasekaného
  • ½ šálku bílého vína
  • 1 lžička hrubozrnné hořčice
  • 1 šálek smetany ke šlehání
  • sůl a pepř podle chuti
  • ¼ šálku nasekané čerstvé petrželky

Postup

  • Z vepřové panenky odstraňte ostrým nožem stříbrnou kůži.
  • Nakrájejte na cca 5 cm medailonky.
  • Medailonky dlaní mírně zploštěte.
  • Dochuťte solí a pepřem.
  • Připravte si žampiony, cibuli, česnek, tymián a petrželku.
  • Ve velké pánvi rozehřejte olej na středně vysokém plameni.
  • Opékejte vepřové medailonky ve 2 dávkách (nebo více v závislosti na velikosti vaší pánve) přibližně 2 minuty z každé strany, nebo dokud nebudou pěkně opečené.
  • Vyndejte na talíř a dejte stranou.
  • Ztlumte plamen na mírný.
  • V případě potřeby přidejte ještě kapku oleje.
  • Přidejte nakrájenou cibuli.
  • Restujte za stálého míchání 3–4 minuty nebo dokud nezačne měknout.
  • Přidejte žampiony, česnek a tymián.
  • Míchejte a vařte 5-7 minut nebo dokud houby nezměknou.
  • Přidejte bílé víno a dijonskou hořčici.
  • Mírně zahřejte a nechte 2-3 minuty provařit, aby se omáčka trochu zredukovala.
  • Přidejte smetanu a promíchejte.
  • Přidejte vepřové maso zpět do pánve i s nahromaděnou šťávou.
  • Přiveďte k varu a nechte vařit přibližně 5 minut, dokud maso neukáže na teploměru teplotu 63 stupňů Celsia nebo nebude uprostřed jen lehce růžové.
  • Posypte čerstvou petrželkou a podávejte.
  • Zbytky uchovávejte v lednici po dobu 3 dnů.
Vepřové medailonky ve smetanové omáčce se žampiony na pánvi.
www.mypocketkitchen.com

Možná se vám budou hodit i naše recenze plynových sporáků. Kdo vyhrál v našem srovnání?

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.