Medailonky ze srnčí kýty s omáčkou z hlívy královské a bílého misa

Medailonky ze srnčí kýty s omáčkou z hlívy královské a bílého misa

Není nad rychlé a snadné pokrmy. A přesně takový je tento recept, ačkoli to tak dle názvu možná nezní. Křehké srnčí medailonky se připravují ve stejné pánvi jako omáčka, což zkracuje dobu uklízení po vaření. Navíc je to tak dobré!

Co budete potřebovat

  • 500 g medailonků ze srnčí kýty
  • 1 šálek srnčího vývaru
  • 3/4 šálku smetany ke šlehání
  • 3 stroužky česneku, jemně nasekané
  • 2 šalotky, nakrájené nadrobno
  • 3-4 snítky tymiánu
  • šťáva z půlky citronu
  • 1 hlíva královská, nakrájená na požadovanou velikost (můžete nahradit jakýmkoli jiným druhem houby)
  • 2 lžíce bílé miso pasty
  • 2 lžíce mirinu
  • 1/2 šálku strouhaného parmazánu
  • sůl a pepř na dochucení
  • 1 lžička červených chilli vloček
  • 4 lžíce másla
  • olivový olej

Postup

  • Odstraňte z medailonků veškerou stříbrnou kůži.
  • Opláchněte a osušte.
  • Každý medailonek dochuťte vydatným množstvím soli a pepře.
  • Rozpalte velkou litinovou pánev na středně vysokém plameni.
  • Když je pánev rozpálená, přidejte 2 lžíce másla a kápněte olivový olej.
  • Vložte medailonky do pánve a opékejte 4-5 minut z každé strany.
  • Vyjměte z pánve a dejte stranou na talíř.
  • Snižte plamen na nízký.
  • Do pánve přidejte 1 lžíci másla.
  • Poté přidejte šalotku.
  • Restujte asi 1 minutu za stálého pohybu pánví, aby se šalotka nepřipálila.
  • Dále přidejte houby, česnek a 1 lžíci másla.
  • Restujte, dokud houby nezískají krásně zlatavou barvu (asi 1-2 minuty).
  • Pozor, ať se česnek nepřipálí.
  • V případě potřeby pokapejte trochou olivového oleje.
  • Přidejte sůl, pepř a červené chilli vločky.
  • Přilijte mirin.
  • Promíchejte a poté přidejte snítky tymiánu.
  • Nechte vařit asi 1 minutu.
  • Přidejte vývar a přiveďte k mírnému varu (asi 3-4 minuty).
  • Vmíchejte miso pastu.
  • Poté přidejte citronovou šťávu.
  • Za stálého míchání pomalu přilévejte smetanu a poté přisypte parmazán.
  • Vařte asi 3-4 minuty na mírném ohni.
  • Přidejte medailonky zpět do pánve s omáčkou nebo, chcete-li, nakrájejte medailonky a přelijte omáčkou.
  • Ozdobte na tenké plátky nakrájenou jarní cibulkou a dalším parmazánem (volitelně).
  • Můžete podávat s rýží nebo opečenými bramborami a zeleninou.
  • Užijte si to!
Medailonky ze srnčího masa s krémovou omáčkou v pánvi s vařečkou.
www.mauinuivenison.com

Možná uvítáte i naše recenze elektrických sporáků. Kdo vyhrál v našem srovnání? 

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.