Medailonky ze srnčího masa s brusinkovou omáčkou a bramborovou kaší s lanýži

Medailonky ze srnčího masa s brusinkovou omáčkou a bramborovou kaší s lanýži

Tak tohle je naprostá bomba! Pokud se chcete předvést, před těmi nejnáročnějšími strávníky, naservírujte jim tuhle delikatesu a uvidíte, že si maximálně pochutnají. Srnčí medailonky servírované s omáčkou z brusinek a červeného vína a podávané s kaší z brambor s lanýži. Mňam!

Co budete potřebovat

Na bramborovou kaši:

  • 1 nakládaný lanýž (ze sklenice)
  • 600 g moučných brambor
  • sůl
  • 100 ml mléka
  • 1 špetka čerstvě nastrouhaného muškátového oříšku
  • 60 g másla
  • 2 lžíce lanýžového oleje

Na srnčí medailonky:

  • 8 srnčích medailonů (každý o hmotnosti asi 80 g)
  • hrubě mleté ​​pepř
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 8 bobkových listů
  • 1 lžíce pomerančové kůry
  • 100 ml červeného vína
  • ½ červené cibule
  • 125 ml srnčího vývaru
  • 200 g sušených brusinek
  • čerstvě mletý pepř
  • 2 snítky rozmarýnu
  • kukuřičný škrob

Postup

  • Lanýže sceďte v cedníku a sesbírejte veškerou tekutinu.
  • Brambory oloupejte, opláchněte a vařte ve vroucí osolené vodě asi 25 minut.
  • Brambory sceďte a dejte stranou.
  • Mléko se špetkou soli, muškátovým oříškem a máslem přiveďte k varu.
  • Uvařené brambory rozšťouchejte šťouchadlem na brambory přímo v mléce, přidejte 50 ml nasbírané lanýžové tekutiny a přidejte k bramborám.
  • Dochuťte solí a pepřem podle chuti a udržujte v teple.
  • Nakládaný lanýž nasekejte nadrobno a smíchejte s lanýžovým olejem.
  • Medailonky opláchněte, osušte a posypte hrubě mletým pepřem.
  • Na pánvi rozehřejte olej a medailonky opečte z obou stran.
  • Vyjměte z pánve a udržujte v teple.
  • Na stejné pánvi opečte bobkové listy, vyjměte je a udržujte v teple.
  • Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  • Opláchněte rozmarýn a osušte.
  • Do stejné pánve přidejte brusinky, pomerančovou kůru, rozmarýn a nakrájenou cibuli a několik minut restujte.
  • Polijte pánev vínem a redukujte, dokud se téměř všechno víno neodpaří.
  • Přidejte vývar a vařte 10 minut na mírném ohni.
  • Odstraňte rozmarýn z pánve.
  • Smíchejte kukuřičný škrob s trochou studené vody a přidejte do pánve.
  • Na teplý talíř naaranžujte bobkové listy a poklaďte srnčími medailonky.
  • Maso pokapejte brusinkovou omáčkou.
  • K masu servírujte bramborovou kaši a ozdobte nakrájenými lanýži.
  • Ihned podávejte.
Medailonky ze srnčího servírované s omáčkou z brusinek a červeného vína a podávané s kaší z brambor s lanýži na talíři s příborem.
www.eatsmarter.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.