Medová buchta s čerstvými broskvemi

Medová buchta s čerstvými broskvemi
Příprava: 15 minut Vaření: 25 minut Počet porcí: 12

Tento moučník z čerstsvých broskví se perfektně hodí jako lahodná letní svačinka, dezert, ale i jako snídaně. Navíc není přeslazený a tak zachutná i těm, co sladké buchty nemají zrovna dvakrát v lásce.

Ingredience

  • 1 a 1/4 šálků hladké mouky
  • 1/2 lžičky prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/4 šálku rozpuštěného másla
  • 1/2 šálku plnotučného mléka
  • 3 lžíce medu
  • 3 lžíce třtinového cukru
  • 1 velké vejce
  • 2 lžičky vanilky
  • 1 broskev, nakrájená na kostky
  • 1 broskev, nakrájená na tenké plátky

Postup                                       

  1. Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
  2. Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
  3. V samostatné míse smíchejte rozpuštěné máslo, mléko, med, 2 lžíce třtinového cukru, vejce a vanilku.
  4. Vmíchejte mokré přísady do suchých, dokud se jen nespojí, a vmíchejte kostky broskve.
  5. Nalijte těsto do vymazané a pečícím papírem vyložené čtvercové nebo 23 cm kulaté formy a poklaďte na něj tenké plátky broskví a posypte zbývající lžící třtinového cukru.
  6. Pečte 25 minut nebo dokud špejle vložená do středu nevyjde čistá.
Broskvové řezy servírované na tácu s čerstvými broskvemi.
www.weelicious.com

Inspirujte se našimi tipy, jak si zavařit broskve a vychutnat si je tak po celý rok!

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.