Tento moučník z čerstsvých broskví se perfektně hodí jako lahodná letní svačinka, dezert, ale i jako snídaně. Navíc není přeslazený a tak zachutná i těm, co sladké buchty nemají zrovna dvakrát v lásce.
Ingredience
- 1 a 1/4 šálků hladké mouky
- 1/2 lžičky prášku do pečiva
- 1/2 lžičky jedlé sody
- 1/2 lžičky soli
- 1/4 šálku rozpuštěného másla
- 1/2 šálku plnotučného mléka
- 3 lžíce medu
- 3 lžíce třtinového cukru
- 1 velké vejce
- 2 lžičky vanilky
- 1 broskev, nakrájená na kostky
- 1 broskev, nakrájená na tenké plátky
Postup
- Předehřejte troubu na 175 stupňů Celsia.
- Do mísy prosejte mouku, prášek do pečiva, jedlou sodu a sůl.
- V samostatné míse smíchejte rozpuštěné máslo, mléko, med, 2 lžíce třtinového cukru, vejce a vanilku.
- Vmíchejte mokré přísady do suchých, dokud se jen nespojí, a vmíchejte kostky broskve.
- Nalijte těsto do vymazané a pečícím papírem vyložené čtvercové nebo 23 cm kulaté formy a poklaďte na něj tenké plátky broskví a posypte zbývající lžící třtinového cukru.
- Pečte 25 minut nebo dokud špejle vložená do středu nevyjde čistá.
Inspirujte se našimi tipy, jak si zavařit broskve a vychutnat si je tak po celý rok!