Jednou ze specialit, kterou nabízejí mnohé vyhlášené restaurace, jsou lososové filety s medovým přelivem. Pojďme si je společně připravit!
Ingredience:
- 4 filety z lososa
- 1/3 šálku medu
- 1/4 šálku sójové omáčky
- 3 stroužky česneku
- 2 PL citronové šťávy
- 3 PL olivového oleje
- 1 lžička vloček z červeného pepře
- 1 citron
- sůl
- pepř
Postup:
- Ve středně velké misce smíchejte med, sójovou omáčku, citronovou šťávu a vločky z červeného pepře.
- V pánvi rozehřejte dvě lžíce oleje a vložte osolené a opepřené filety.
- Restujte lososa z každé strany přibližně 5 minut, v zavilosti na výšce filetů.
- Přidejte do pánve zbývající olej a prolisovaný česnek.
- Povařte přibližně 1 minutu.
- Následně do pánve přelijte i směs z misky a na kolečka nakrájené plátky citronu.
- Za stálého míchání směs vařte do doby, než se její množství zredukuje asi o třetinu.
- Lososa během celé doby průběžně touto směsí přelévejte.
Filety servírujte s rýží či americkými brambory ozdobené plátky citronu.