Příprava: 10 minut
Vaření: 80 minut
Počet porcí: 4
Doba přípravy: 90 minut
Obtížnost: 1 z 3
Počet porcí: 4
Ingredience
- 4 silnější vepřové kotlety
- 1 sklenice červeného sterilovaného zelí
- 1 jablko
- 1 cibule
- 1 lžíce medu
- 1/4 dl černého piva
- kmín
- mletý pepř
- sůl
Postup receptu
- Do osolených a opepřených kotlet prořízneme otvor
- Sterilované zelí necháme okapat, pak do něj vmícháme med, nastrouhané jablko, přiměřeně osolíme, okmínujeme a opepříme, případně můžeme přidat i špetku chilli
- Zelím naplníme kapsy kotlet a otvory sepneme párátkem nebo jehlou
- Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, přidáme maso a prudce je opečeme po obou stranách
- Pak podlijeme pivem, přikryjeme pokličkou a pečeme v horké troubě
- Během pečení průběžně podle přeléváme vypečenou šťávou a podléváme pivem
- Asi po 50 minutách odkryjeme a dopečeme dočervena
- Příloha: různě upravené brambory