Luxusní recepty na kuličky s medem 5x jinak! Oslaďte si s námi život

Není nad sladkosti a pochutiny z medu! Proto se po hlavě vrhněte do těchto skvělých receptů na medové kuličky, které vám osladí život!

Lahodnější recepty jen tak nenajdete a s těmi našimi dokonce procestujete a ochutnáte chutě z půlky světa!

Vyzkoušejte je na indický nebo třeba i na italský způsob!

Jak se vyrábí med?

Včely medonosné sbírají nektar z květin, aby jej skladovaly jako potravu, protože jim med poskytuje energii pro letové svaly a zajišťuje tepelnou izolaci v úlu v zimě.

Včely většinou vyprodukují více medu, než včelstvo samo potřebuje a spotřebuje. Tento přebytek se posléze včelaři sklízí a stáčí.

Med začíná jako nektar sbíraný včelami z květů, který se rozkládá posléze na jednoduché cukry uložené uvnitř plástve. Konstrukce plástu a neustálý pohyb křídel včel způsobuje vypařování, čímž vzniká sladký tekutý med.

Barva a chuť medu se liší podle nektaru shromážděného včelami.

Například med vyrobený z nektaru květů pomeranče může mít světlou barvu, zatímco med z avokáda nebo divokých květů může mít tmavě jantarovou barvu.

V průměru jeden úl vyprodukuje každý rok asi 25 kilogramů přebytečného medu. Včelaři jej sklízejí tak, že sbírají plástové rámečky a z nich seškrabují bílé „čepičky“. Jakmile jsou „čepičky“ odstraněny, plástve jsou umístěny do odstředivky, která vytlačuje med z plástu.
Po odstředění se med scedí a začne se stáčet.

Poté je čas na lahvování, etiketování a prodej.

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.