Smažené medové kuličky Struffoli

Smažené medové kuličky Struffoli
Příprava: 30 minut Vaření: 20 minut Počet porcí: 30

Je čas na přípravu těchto úžasných malých smažených koulí z nadýchaného těsta, karamelizovaných v medu a ozdobené duhovým posypem nebo kandovaným ovocem. Struffoli jsou typickým italským dezertem, který se podává na Vánoce a doslova ho najdete v každé domácnosti a italské cukrárně.

Co budeme potřebovat

  1. 400 g mouky
  2. 3 vejce
  3. 80 g másla
  4. 40 g krupicového cukru
  5. 2 lžíce pomerančového likéru (nebo limoncella)
  6. kůra z 1 pomeranče
  7. ½ lžičky prášku do pečiva nebo jedlé sody
  8. ¼ lžičky soli
  9. 600 ml oleje (na smažení)
  10. 250 g medu
  11. posypky
  12. kandované ovoce

Postup

  1. Nejprve si rozpustíme máslo na vodní lázni a necháme ho vychladnout.
  2. Ve velké míse smícháme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.
  3. Poté přidáme cukr, rozpuštěné máslo a likér.
  4. Uprostřed uděláme důlek a přidáme vejce.
  5. Ingredience smícháme pomocí vařečky dohromady.
  6. Nakonec přidáme nastrouhanou pomerančovou kůru, smícháme ingredience lžící a poté pokračujeme v hnětení rukama, dokud nezískáme jednotné těsto bez hrudek.
  7. Těsto zabalíme do potravinářské fólie a necháme ho 30 minut odpočívat při pokojové teplotě.
  8. Po odležení těsto nakrájíme na stejné díly.
  9. Rukama válíme každý kus po pracovní ploše, abychom vytvořili válec o tloušťce asi 1 centimetru.
  10. Váleček těsta nakrájíme na mnoho kousků o velikosti 1 centimetru.
  11. Kousky vytvarujeme do kuliček.
  12. Na smažení použijeme pánev s vysokým okrajem a nalijeme o ní olej, který zahřejme přibližně na 180 stupňů.
  13. Teplotu kontrolujeme teploměrem nebo to vyzkoušíme s malým kouskem těsta, pokud se hned po vhození do oleje začne smažit a tvoří bublinky, olej je připravený.
  14. Medové kuličky smažíme ve várkách, abychom měli lepší kontrolu.
  15. Kuličky budou hotové během 30-40 sekund.
  16. Struffoli jsou usmažené k dokonalosti, když mají zlatou barvu.
  17. Medové kuličky poté vyndáme z pánve a položíme je na papírovou utěrku, aby okapaly.
  18. Do hrnce, který pojme všechny kuličky, nalijeme téměř všechen med a trochu duhové posypky (kuličky ještě NE).
  19. Začneme zahřívat na velmi nízkou teplotu a lehce mícháme.
  20. Plotnu vypneme a přidáme kuličky.
  21. Přidáme ještě jednu polévkovou lžíci medu a vše promícháme.
  22. Když jsou všechny kuličky obaleny v medu a posypce, ihned je ještě horké přendejte do servírovací mísy.
  23. Posypeme je kandovaným ovocem a podáváme.

Tyto italské kuličky můžete uchovávat ve vzduchotěsných nádobách asi týden, ALE nesmí být obaleny v medu ani v posypce. Medové kuličky tedy osmažíte, necháte vychladnout a poté je vložíte do skladovací nádoby.

Úžasné kuličky plné medu a chutí polité lepkavým sirupem a barevnou posypku.
Zdroj: cookiesandcups.com

Napsat komentář

Emailová adresa nebude zveřejněna a nebude uložena do žádné marketingové databáze.
Vyžadované informace jsou označeny *.